Dmitrij Medvegyev és a fordítva tartott távcső esete az orosz katonai bázison

Dmitrij Medvegyev és a fordítva tartott távcső esete az orosz katonai bázison

Időközben eltüntették az MTI Fotóbankjából a kínos fotót, amin az orosz politikus fejjel lefelé tartja a távcsövét.

Az Orenburgi területen lévő Tock orosz katonai bázisra látogatott el Dmitrij Medvegyev volt orosz kormányfő, akit a kezében fordítva tartott távcsővel kaptak lencsevégre – szúrta ki az apró bakit a hvg.hu.

Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettesét és egyben a kormányzó Egységes Oroszország párt elnökét kémlelődve ábrázoló képre az MTI Fotóbankjában bukkantak rá, feltéve az ez esetben kínos kérdést, vajon mit láthat a vezető orosz politikus. 

A fejjel lefelé tartott kukkerhez gumipánttal rögzített lencsevédő kupakok ugyanis éppen belezavarnak a politikus látóterébe, 

ideális esetben azok nemes egyszerűséggel csak lefelé lógnának.

Időközben viszont az állami MTI-nél korrigálhattak, mivel a büszkeségre okot aligha adó fénykép azóta már el is tűnt a fotóbankból, de az szerencsére itt még megtekinthető.

Hasonló, kisebb szekunder szégyenérzetet előidéző esetre természetesen hazánkban is volt már példa, amikor Hende Csaba Orbán Viktorral együtt vett részt Öskün egy hadgyakorlaton 2014-ben. Az egyik fotón a volt honvédelmi miniszternek szintén meggyűlt a baja a távcsöve lencsevédőjével.