Házkutatást tartottak Gődény Györgynél, majd letartóztatták

Házkutatást tartottak Gődény Györgynél, majd letartóztatták

Biztos tudtok róla, hogy már jó ideje aljas támadásoknak vagyunk kitéve. De a mai nap ennél tovább mentek, és a családunk életébe már közvetlenül is beavatkozva, hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat „nemzetinek” mondó nyomozóiroda emberei…

- olvasható Gődény György Facebook-posztjában, melyet ezúttal felesége tett közzé. Bejegyzését azzal folytatja, hogy "bármi is történjen, mi nem törünk meg", majd férje korábbi bejegyzésére hivatkozva arról ír, hogy "mától egy új időszak kezdődik el".

A korábbi bejegyzése alapján arra lehet következtetni, hogy a kamupártot létrehozó, a koronavírus elleni korlátozásokkal szemben fellépő Gődényt valószínűleg azért tartóztatták le, mert követőit utcai demonstrációra buzdította:

Több fronton kell immár a tettek mezejére lépni, amit folyamatosan fogunk itt egyeztetni. Első körben a hiábavaló posztolgatásoknak vetünk véget, és innentől már CSAK A FELTÉTLENÜL FONTOS INFORMÁCIÓKAT ÉS HÍREKET OSSZÁTOK VAGY ÍRJÁTOK MEG! Mert ahhoz, hogy célt érjünk és legyen végre normális életünk, napról napra hasznos dolgokat kell cselekedünk.

 

A vírusszkeptikus itt nem állt meg, és ezt követően az első "fontos feladatot" is kiadta:

holnap mindenki szerezzen be magának egy olyan sípot, kürtöt vagy bármilyen hangos eszközt, amit messzire meghallanak! Egyelőre ennyi, ez nem túl nagy kérés és feladat, de ebből is látszani fog, hogy ki az, aki már itt elakad…

Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője az operatív törzs pénteki tájékoztatóján beszélt arról, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda kiberbűnözés elleni főosztálya és a készenléti rendőrség péntek reggel négy személy lakásán is tartott házkutatásokat azért, mert vírusszkeptikus tartalmak hangadóiról van szó az interneten. Tőlük informatikai eszközöket, adathordozókat foglaltak le vizsgálat céljából. Gál elmondta, hogy a hetek óta tartó nyomozás rémhírterjesztés bűntett gyanúja miatt folyik, de a hatóságok elleni uszítás büntettét sem zárták ki.