Donáth Anna: Közvetlenül adják oda az EU-s forrásokat a magyar önkormányzatoknak és civileknek

Donáth Anna: Közvetlenül adják oda az EU-s forrásokat a magyar önkormányzatoknak és civileknek

A Momentum EP-képviselője szerint meg kell menteni "a kormány által elherdált" 3000 milliárd forintot a magyar emberek számára.

A helyzet kritikussá vált: 3000 milliárd forint Magyarországnak járó EU-s támogatás került súlyos veszélybe. Ezért haladéktalanul az Európai Bizottság elnökéhez fordultam, hogy sürgősen megoldást találjunk a Bizottság döntése nyomán a magyar kormánytól megvont 3000 milliárd forint sorsára

- jelezte a szerdai bizottsági döntés után írt Facebook-posztjában Donáth Anna. A Momentum EP-képviselője úgy folytatta:

Nyomatékosan kértem Ursula Von der Leyent, hogy ha a kormánynak nem is, a magyar önkormányzatoknak, civileknek és helyi cégeknek adják oda ezt a pénzt.

"Ők ugyanis nem tehetnek arról, hogy a kormány 12 éve semmibe veszi az EU közös szabályait. Az önkormányzatoknak, a civileknek és a helyi cégeknek jár ez a támogatás, és a mostani súlyos válságban a túléléshez is szükségük van rá" - tette hozzá.

Donáth szavai szerint arra kérte a Bizottság elnökét, hogy "sürgősen vizsgáljon meg minden lehetőséget", hogy az említett szereplőknek el lehessen juttatni ezt a 3000 milliárd forintot, közvetlen pályázat kiírásával.

A momentumos politikus szerint meg kell menteni "a kormány által elherdált" 3000 milliárd forintot a magyar emberek számára.