Dicsőség a Don-kanyar hőseinek!

Kálló emlékeztetett, hogy a súlyos katonai vereség egyben a magyar hadtörténelem legnagyobb emberveszteségét is jelentette.

Kiemelte: az áldozatok idegen földön harcoltak és többségük idegen földben, jelöletlen tömegsírban nyugszik, mind a mai napig beazonosítatlanul. Azok pedig, akik a döbbenetes túlerő, a hiányos felszerelés és a rettentő hideg ellenére mégis túlélték a harcokat, azokra könyörtelen hadifogság várt, ők sem láthatták soha többé szeretett hazájukat, Magyarországot - áll a közleményben.

"A Jobbik Ifjúsági Tagozata számára ezért is fontos, hogy minden évben megemlékezzünk a Don-kanyar elesett hőseiről idehaza"

- emlékezetett Kálló, majd hozzátette: a Jobbik ifjúsági szervezete ilyenkor több tucat településen tart megemlékezéseket, gyertyagyújtásokat vagy felolvasó esteket az elesett doni hősök emléke előtt tisztelegve.

"Ezt a küldetésünket a jövőben is folytatni fogjuk, ugyanakkor sajnálatunkat fejezzük ki amiatt, hogy a Jobbikon kívül egyetlen párt ifjúsági szervezete sem teszi ezt meg, hidegen hagyja őket több tízezer magyar katona hősi halálának emléke" - zárul a kommüniké.