Lazítás az egészségügyben: szeptember közepéig szünetel a kórházparancsnoki rendszer

Lazítás az egészségügyben: szeptember közepéig szünetel a kórházparancsnoki rendszer

Ahogyan megírtuk, komoly lazítások jönnek 5,5 millió beoltottnál, amit hamarosan elérünk, hiszen a csütörtök reggeli adatok szerint 5 millió 493 ezer ember kapott oltást hazánkban. A Magyar Közlönyben közzétett rendeletek alapján többek között nem kell majd maszkot viselni az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, kivételt képeznek a kórházak és a szociális intézmények, továbbá védettségi igazolvány nélkül is be lehet majd menni a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe.

Kijöttek a rendeletek: 5,5 millió beoltott után nem kell maszk a boltokban, buszon, védettségi nélkül mehetünk moziba, étterembe

Mint megírtuk, a múlthét csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter közölte a korlátozások feloldásának menetét, amint elértük az 5,5 millió beoltottat. Mint ismert: jelenleg 5 millió 493 ezer kapott oltást Magyarországon. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón közölte a korlátozások feloldásának menetét.

Az Index most azt írja, a javuló járványadatok az egészségügyben is fontos lazítást tettek lehetővé. Ugyancsak a Magyar Közlönyből derült ki, hogy

a megbízott és kirendelt országos kórház-főparancsnok és országos kórházfőparancsnokhelyettes tevékenysége, valamint a kórházparancsnokok kórházparancsnoki és intézményparancsnoki tevékenysége 2021. szeptember 15. napjáig szünetel.

A portál felidézte, Orbán Viktor tavaly márciusban 108 egészségügyi intézmény élére nevezett ki kórházparancsnokokat, akik a járvány kezdete óta segítették az egészségügyi intézmények munkáját: többek közt azt is felügyelték, hogy a szükséges kapacitások mindenhol rendelkezésre álljanak, de ahogy tavaly, úgy idén nyáron is minimálisra csökkent hazánkban a kórházban ápoltak száma, így tevékenységük szünetel.