Amiről nem beszélünk, az nincs: eltűnt L. Simon egészségügyet kritizáló posztja

Amiről nem beszélünk, az nincs: eltűnt L. Simon egészségügyet kritizáló posztja

Amíg látható volt, a hozzászólók szétszedték a kormányzati egészségpolitikát.

Már nem elérhető a korábbi kulturális államtitkárnak, a Magyar Nemzeti Múzeum jelenlegi főigazgatójának, L. Simon Lászlónak az a bejegyzése, melyben igen erős kritikával illette a hazai egészségügyi viszonyokat – vette észre a Telex.

A korábbi fideszes politikusnak az

Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni?

kérdése azóta klasszikussá vált, miután kitette az azóta a nagyközönség számára elérhetetlenné vált bejegyzést arról, hogy 72 éves szívbeteg édesanyja, aki valószínűleg influenzás lett, csak telefonon tudott időpontot kérni a háziorvosától. (A rendelkezést egyébként a kormány hozta meg annak érdekében, hogy a koronavírus-fertőzés veszélyét csökkentsék.)

A posztot L. Simon azzal zárta, hogy „a borzalmas egészségügyi helyzetet senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére”.

L. Simon László felháborodott az egészségügy állapotán

L. Simon László egykori kulturális államtitkár és fideszes országgyűlési képviselő, a Nemzeti Múzeum igazgatója Facebook-bejegyzésben kelt ki magából, amikor a magyar egészségügy valósága őt is utolérte. Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni? - teszi fel L.

A bejegyzés alatt kommentelők sokasága tett igen éles kritikát a kormányzat egészségpolitikájára, ezt követően lett a poszt elérhetetlen. A Telex SMS-ben érte utol L. Simont, aki azt mondta, nem kíván nyilatkozni.

A posztról készült képernyőmentést a Telex azért közzétette.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}