Kirúgták a szívsebészt, a beteg meghalt

Ide jutottunk.

A Népszava információi szerint meghalt az elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege. Úgy tudják: az 55 éves férfinak átszakadt a főverőere.

Kiderült: a férfit július közepén vizsgálták meg az Országos Kardiológia Intézetben, a betegnek speciális egyedi gyártású érimplantátumra van szüksége. Az orvosa elindította az eszköz legyártásához, és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, ám mire a papírok megérkeztek, a Székely László elbocsátása már zajlott. Így a beteg műtéti előjegyzése sem történhetett meg.

A szívsebész kirúgása miatt már több műtét is elmaradt

Székely László az ország egyik legjobb szívsebészének számít, az Egészségügyi Szakmai Kollégium szívsebészeti tagozatának vezetője, mégis elbocsátották a kardiológiai intézetből, a fent olvasható indokkal. Az Index információi szerint komplikációk is felléptek a szívbillentyű-műtétnél, azért hívtak plasztikai sebészt, hogy a betegnek ne kelljen hosszú ideig eltorzult mellkassal élnie.

A lap úgy tudja, a főorvos elbocsátásakor jelezte a kórház vezetésének, hogy a férfi és még két hasonló állapotú és ugyanilyen eszközre váró betege műtétre vár. 

Mint ismert, az államtitkár közvetítése ellenére sem jött létre megállapodás arról, hogy a főorvos a felmondási ideje alatt elvégezhesse a már betervezett műtéteket. Akkor arról, hogy folytathatja-e vagy sem a főorvos a munkáját ügyvédek kezdtek egyezkedni. Ám Székely László főorvos azóta sem térhetett vissza a kardiológiai intézet műtőjébe.

Azóta az MSZP reagált az esetre, akik közleményükben csak annyit írtak "A sebészt kirúgták, a betege meghalt" című közleményükben, hogy:

Gyilkosok!