Kedden tárgyal Pintér Sándor az orvosi kamara elnökével

Kedden tárgyal Pintér Sándor az orvosi kamara elnökével

A Népszava megszerezte a Magyar Orvosi Kamara belső hírlevelét, amiben többek között az áll: “A Magyar Orvosi Kamara a miniszterelnökkel folytatott másfél órás megbeszélés során a bérről és a hálapénzt kivezetésről kötött szóbeli megállapodást. Minden, ami ezen túl van, a kormány önálló munkája, e tekintetben a hétfői törvényjavaslat számunkra is váratlan fordulat volt.”

Ez nem egy sima béremelés: új jogállás, büntetési tételek, minősítések, próbaidő és fizetéscsökkentés

A parlament hétfőn kora délután döntött arról, hogy már kedden megszavazhatják az Orbán Viktor miniszterelnök által hétvégén bejelentett, elvileg az orvosbérek emelését célzó törvényjavaslatot. A lényeg, hogy ez nem egy egyszerű egészségügyi béremelés. Az Országház elé kerülő törvényjavaslat az egészségügyi szolgálati jogviszonyt vezeti be a jogrendszerbe, valamint az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy jogállásának tartalmát határozza meg.

Érdekesség, hogy nem Kásler Miklós egészségügyért felelős miniszter fogja vezetni a tárgyalásokat, hanem Kincses Gyula elnök tájékoztatása szerint jövő kedden Pintér Sándor belügyminiszter fogadja a köztestület vezetőit.