Orbánék együttműködésével a NER-toronynál is magasabb felhőkarcolót építhet Rákosrendezőre Mohamed Alabbar dubaji milliárdos

Orbánék együttműködésével a NER-toronynál is magasabb felhőkarcolót építhet Rákosrendezőre Mohamed Alabbar dubaji milliárdos

A Fidesznek nem volt elég a Bazilikát, a Parlamentet és a Várat is háttérbe szorító, a városképet teljesen tönkretevő, 143 méter magas MOL-torony, még egy felhőkarcolót akarnak Budapestre. Orbánt nem zavarja az arab terjeszkedés hazánkban, amennyiben a szóban forgó arab elég gazdag.

Budapesten terjeszkedne Mohamed Alabbar ingatlanfejlesztő-üzletember, aki Dubaj leghíresebb épületéért, a 828 méteres Burdzs Kalifáért felelős – írta meg a VSquare oknyomozó, tényfeltáró portál nyomán a Telex. Magyarországon azért nem ennyire nagyratörőek az arab milliárdos tervei: Budapestre „csak” egy 220-240 méteres felhőkarcolót építene, ami azért így is jóval magasabb, mint a főváros látképét tönkretevő 143 méteres MOL-torony.

A Fidesz-kormány állami tulajdonú földet adna az infatlanfejlesztőnek.

A beruházásról a hírlevél szerint már előrehaladott tárgyalások zajlanak a dubaji üzletember és az Orbán-kormány között. A gigaberuházás már egy kormányülésen is előkerült, a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) pedig már elkezdte vizsgálni Mohamed Alabbar cége, az Emaar Properties terveit.

A fejlesztés Rákosrendező vasútállomáson és a környező rozsaövezetben valósulna meg, ami egy jó választás, de kérdés, hogy a végeredményre mennyire van szüksége Budapestnek és Magyarországnak. A terület Zugló és Angyalföld határán találhat, ezért a Telex megkereste a XIV. és a XIII. kerület ellenzéki vezetését: a kormány természetesen nem tájékoztatta őket a felhőkarcoló tervéről. A Fővárosi Önkormányzattal sem tárgyaltak eddig. A Fidesz-kormány nyilvánvalóan „nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű” státusszal fogja levédeni a gigaberuházást, hogy abba se a lakosság, se pedig az érintett önkormányzatok ne szólhassanak bele.

Árpád vezér, Szent István és Gábriel arkangyal eltörpül az arab monstrumhoz képest.

Miután elkészül, a felhőkarcoló mindössze 1,5 kilométerre lesz a Hősök terétől, úgyhogy nagyon jól fog mutatni nemzeti nagyjaink mögött. Nem csak az oszolopcsarnokok királyszobrai, de a Szent Koronát a magyaroknak elhozó Gábriel arkangyal is kisebbségi érzéssel tekinthet majd föl a közel-keleti nagyzolás megalomán szimbólumára. Nyilván nemzeti pantheonhoz látogató turistáknak sem fog tetszeni a groteszk látvány, de magyarként kifejezetten szomorú lesz majd a Hősök terét szemlélni.

Tipikus Orbántól, hogy csak addig zavarja egy „migráns”, míg nincs pénze, ha gazdag, akkor szívesen üzletel vele, már nem számít a haza meg a szuverenitás védelme. Hasonló ez a Rogánék által szervezett kötvénybizniszhez, amikor ellenőrizetlen hátterű orosz, kínai és arab gazdagokat engedtek be Magyarországra és az EU-ba, ráadásul eladósítottak minket.

Mini-Dubaj: Gyakorlatilag egy arab városrész épülhet a gigantikus épület köré.

Mohamed Alabbar nemcsak egy tornyot szeretne építeni Budapestre: a VSquare beszámolója szerint egy egész „mini-Dubajt” álmodott a jelenleg még a MÁV, vagyis a magyar állam, vagyis a magyar emberek tulajdonában lévő területre, irodablokkokkal, luxuslakásokkal. Nagy segíétség ez a magyar családoknak... Már, ha a NER-hez tartoznak.

Érdekes egybeesés, hogy Orbán Viktor idén szeptermberben Szerbiában találkozott Khálid bin Mohammed bin Zájed Ál Nahján sejkkel, Abu Dzabi trónörökösével.

(Címlapkép: Aleksandar Vucic szerb elnök és Khálid bin Mohammed bin Zájed Ál Nahján sejk, Abu Dzabi trónörököse Szerbia, az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország vezetőinek hármas csúcstalálkozóján Belgrádban 2023. szeptember 29-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)