Egyelőre csak az előzetesben találkozhat Istennel a Jézus-szobor megrongálója

A bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki Tárkányban megrongált egy Jézust mintázó szobrot. 

A fiatal férfit nem először először állították elő a komáromi rendőrök, mondhatnánk régi ismerősük már. A gyanú szerint még pénteken Tárkány-Felsődinnye pusztán egy baltával megrongált egy Jézust mintázó szobrot. 
 
A 22 éves férfi akkor pancser volt, hogy a helyi polgárőrök azonnal tetten is érték, és tartották vissza a nyomozók kiérkezéséig. A gyanúsított ellen rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vette őt.
 
G. M.-et legutóbb még május közepén állították elő a komáromi nyomozók. Akkor a Tárkányi Polgárőrség vezetője tetten érte. Egy fa kereszttel a vállán sétált a falu főútján. A gyanúsított állítása szerint Isten utasítására feszítette fel a templom oldalánál lévő rácsot és emelte le a falról a keresztet. Akkor lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást vele szemben.
 
A Komáromi Rendőrkapitányság kezdeményezésére a Komáromi Járásbíróság hétfőn elrendelte a 22 éves gyanúsított előzetes letartóztatását.