Egyetlen cég felelt meg a jogszabálynak: Rogán üzlettársainak cége tarolhatja le a milliárdos piacot

  Közzétette a Magyar Nemzeti Bank azt a listát, melyen a pénzintézetek informatikai tanúsítására jogosult cégeket sorolja fel. Meglehetősen rövid.

 
 
A listán ugyanis egyetlen egy cég szerepel: az a Hunguard Kft., mely Rogán Antal köréhez tartozik.
 
(Ebből is látszik, milyen sokszínű a kormánypárt: míg Kubatov Gábor bizonyára a haját tépné egy ilyen rövid lista láttán, Rogán Antal bizonyára elégedett.)
 
A Magyar Nemzet cikke szerint július 1-jén a szakma tiltakozása ellenére olyan kormányrendeletet hoztak, melyet erre az egy cégre szabtak, így a Hunguardnak egyetlen vetélytársa sem akadt az egyébként pezsgő IT-audit-piacon. A rendeletet később meglepő módon még az MNB részéről is kritika érte - hiába.
 
Az említett cég offshore hátterű és bizonyítottan Rogán Antal köréhez tartozik. A miniszter ugyanis közös informatikai szabadalmat jegyez a vállalat két tulajdonosával, Csík Balázzsal és Lengyel Csabával. Rogán V. kerületi polgármestersége idején lakással is támogatta Csík családját. A céget nem először hozza helyzetbe a kormány: korábban a közműszolgáltatók számlaaudit-kötelezettségére vonatkozóan is olyan kritériumokat támasztottak egy jogszabály által, aminek egyedül a Hunguard felelt meg.