Elon Musk 11,5 milliárd dolláros veszteség mellett is a világ leggazdagabb embere

Elon Musk 11,5 milliárd dolláros veszteség mellett is a világ leggazdagabb embere

A legtehetősebb orosz oligarchák sem panaszkodhatnak, a legfrissebb adatok ugyanis azt mutatják, vagyonuk több mint 28,7 milliárd dollárral hízott az év eleje óta.

Oroszország leggazdagabb üzletembereinek vagyona 28,749 milliárd dollárral nőtt 2024 eleje óta - derül ki a Bloomberg Billionaires Indexből, amelyet a részvényeik pénteki záróárfolyama alapján számítottak ki.

Jól fialt az orosz oligarchia jelentős részének az idei év

Az MTI beszámolója szerint a Bloomberg Billionaires Index szerint az év eleje óta

💸 az Eurochem és a SUEK társalapítója, Andrej Melnicsenko gyarapodott a legjelentősebben, 5,76 milliárd dollárral, és ezzel a vagyona 24,6 milliárd dollárra emelkedett.

💸 A Szeversztal alapítójának, Alekszej Mordasovnak a vagyona 4,71 milliárd dollárral, 25,6 milliárd dollárra nőtt.

💸 A Lukoil alapítója, Vagit Alekperov 3,54 milliárd dollárt keresett, vagyona 28,2 milliárd dollárra emelkedett.

Ugyanakkor a legnagyobb vesztes a Novatek földgáztermelő Gennagyij Timcsenko volt, vagyona 2,85 milliárd dollárral, 11,3 milliárd dollárra csökkent.

A leggazdagabb orosz, a bányászati és kohászati Norilsk Nickel elnöke és társtulajdonosa, Vlagyimir Potanyin volt, akinek a vagyona az év eleje óta 902 millió dollárral, 32 milliárd dollárra nőtt.

Ezzel Potanyin a világon az 51. leggazdagabb embernek számított.

Nem kedvezett Elon Musknak a 2024-es év, de azért pénzénél van

A multimilliárdosok sora itt nem áll meg, mivel a pénteki részvényárfolyamok alapján

a világ leggazdagabb embere Elon Musk maradt, vagyona 218 milliárd dollárt ért, bár az év eleje óta 11,5 milliárd dollárral csökkent.

Musknak tehát csak a vesztesége tesz ki 4216 milliárdot, forintban számolva. Ám az is magáért beszél, hogy

összességében nagyjából 80 ezer milliárd forintnyi vagyonnal bír ezzel együtt is.

Világviszonylatban a második Jeff Bezos, az Amazon vezetője volt, vagyona 38,4 milliárd dollárral, 215 milliárd dollárra emelkedett.

A dobogó harmadik fokán Bernard Arnault, az LVMH luxuscég-csoport alapítója és tulajdonosa állt 199 milliárd dolláros vagyonnal, ami 8,49 milliárd dollárral kevesebb az év elejinél.

(Címlapkép: Elon Musk dél-afrikai-amerikai milliárdos üzletember a lengyelországi Oswiecimben 2024. január 22-én. MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner)