Az előválasztáson résztvevők száma átlépte a 200 ezret

Az előválasztáson résztvevők száma átlépte a 200 ezret

Valamivel kevesebben, mint az eddigi rekordot jelentő keddi napon, de továbbra is sokan vesznek részt az előválasztáson - közölte közleményében az Országos Előválasztási Bizottság.

Tájékoztatásuk szerint 2021. szeptember 22-én, szerdán az alábbiak szerint alakult a részvétel:

  • Sátorban megjelent: 57.806 szavazó.
  • Interneten keresztül adta le szavazatát: 3.902 szavazó (az interneten keresztül szavazók a nap folyamán vagy azt megelőzően regisztráltak).


Összesen tehát a nap folyamán 61.708 fő adta le voksát Magyarország következő miniszterelnökére és az előválasztás képviselőjelöltjeire, mindösszesen pedig már több mint 200 ezren szavaztak.

Az online szavazni vágyók száma továbbra is nagyon magas az elmondásuk szerint, ezért a kapacitás bővítésén folyamatosan dolgoznak. Arra kérik azonban a magyar választópolgárokat, hogy aki csak teheti, inkább személyesen szavazzon. A személyes szavazás gyorsabb és egyszerűbb, csütörtöktől ráadásul melegebb, szárazabb idő várható. Az online szavazás elsősorban a külföldön vagy belföldön, de az állandó lakcímüktől tartósan távol tartózkodók, valamint a mozgáskorlátozottak szavazati jogának gyakorlását hivatott elősegíteni, helyettesítve az általános választáson alkalmazott átjelentkezéses és mozgóurnás szavazási módokat.

Kérünk mindenkit, aki csak teheti, hogy adja át a foglalt videóazonosítási időpontját egy rászorulónak!

- teszik hozzá.