Ercsi balhé: "Gyere ki, mert meg fogsz halni!"

Ercsi balhé: "Gyere ki, mert meg fogsz halni!"

Lőfegyverekkel és vascsövekkel is tarkított fegyverropogás fényes nappal. Botokkal, kardokkal, gumilövedékes fegyverekkel jöttek, de volt, akit éles fegyverrel lőttek meg. Adorján Béla a "két hét alatt rendet" ígérő Pintér Sándor belügyminiszter felelősségét is hangsúlyozta. A megtámadottak nyilatkoztak nekünk. Videó:

"Gyere ki, mert meg fogsz halni!"

- hangzik el friss riportunkban, amelyben több megtámadott is nyilatkozott lapunknak.

Ez történt eddig

Ahogy arról már korábban is hírt adtunk, múlt szombaton lövöldözés és tömegverekedés kerekedett egy Fejér vármegyei kisvárosban, amely miatt egy kislány súlyos sérüléseket szenvedett.

Később újabb részletekre is fény derült az agresszív, lőfegyverekkel és vascsövekkel is tarkított összetűzés ügyében.

Válogatott "fegyvernemek", fegyverropogás fényes nappal

Ez volt a támadás előzménye. (A református püspökkel nem azonos) Balog Zoltán fiát brutálisan megverték, az apa emiatt feljelentést tett. Ennek visszavonására akarták rábírni a fegyveres támadók. A megtámadott férfinak a rokonai siettek a segítségére. Balog Attilát több helyen meglőtték gumilövedékes fegyverrel. Mint mondta, egyszerre arra lett figyelmes, hogy 30-40 ember jelenik meg a öccse házánál.

Botokkal, kardokkal, gumilövedékes fegyverekkel érkeztek a támadók. Balog Jánost viszont éles fegyverrel lőtték meg.

Egy ponton hogyhogy nem szóba került az olcsó drog, amelyet hívnak herbálnak, kristálynak, vagy dizájnerdrogoknak a sajtóban.

Mi lesz így a hazai közbiztonsággal?

A lincshangulat okán Adorján Béla, a Jobbik elnöke leszögezte, azonnali lépéseket vár közbiztonság terén az Orbán-kormánytól országszerte. Adorján a "két hét alatt rendet" ígérő Pintér Sándor belügyminiszter felelősségét is hangsúlyozta.

Ercsi polgármestere, Szabó Tamás pedig megerősített rendőri jelenlétről nyilatkozott az N1TV-nek. A rendfenntartó erők fokozott számban jelentek meg a településen, s ki tudja meddig. De az elkövetkező hetekben valószínűleg fennáll még a rendőri jelenlét. A megtámadott családot elmondásuk szerint azóta is provokálják, fenyegetik a brutális támadók.

És Ercsi csak egy a 3155 településből Magyarországon.

Videós riportunk:

(Címlapkép: N1TV)