Adorján Béla: Ne legyenek lőfegyverek és szamurájkardok a magyar utcákon!

Adorján Béla: Ne legyenek lőfegyverek és szamurájkardok a magyar utcákon!

A Jobbik elnöke a hétvégi tömegverekedés és lövöldözés kapcsán hívta fel a figyelmet arra, hogy az Orbán-kormány mennyire nem törődik a közbiztonsággal, és milyen méltatlan állapotba hozta a magyar rendőrséget.

Augusztus 10-én szombaton a délutáni órákban Ercsiben egy nagyobb csoport megtámadott egy másik családot, akiken azt kérték számon, hogy fel merték jelenteni őket a korábbi atrocitások miatt. Az eset tömegverekedésbe torkollott, melynek során jónéhány lövés is eldördült, többen pedig megsérültek. Egy 10 éves kislány fog-, arc- és koponyatörést szenvedett.

Ennek kapcsán adott hangot felháborodásának Adorján Béla:

Ne lehessen kalasnyikovokat, kézi lőfegyvereket, vagy akár szamurájkardokat látni a magyar utcákon, a magyar emberek biztonságát kockáztatva!

Az ellenzéki pártvezető szerint az, ami néhány nappal ezelőtt történt, az már-már kezd hasonlítani a mexikói bandaháborúkhoz. Nem szabad hagyni, hogy fegyveres konfliktusok történjenek az utcáinkon, tereinken. Hangsúlyozta: teljesen mindegy, hogy melyik településről van szó, szinte mindenhol előfordult már valamikor ilyen eset.

A Jobbik elnöke úgy véli, ez annak a következménye, hogy az Orbán-kormány rettenetes módon kezeli a közbiztonság kérdését, rettenetes módon kezeli a magyar rendőrség állapotát, és ezáltal rettenetes módon kezeli a magyar emberek biztonságérzetét.

Adorján rámutatott: Magyarországon elharapódzott újra a prostitúció, Magyarországon elharapódzott újra a drogkereskedelem.

Ez az eset a bizonyíték rá, hogy Magyarországon megjelent a fekete fegyverkereskedelem is

- fűzte hozzá.

Kiemelte,

a Jobbik azt követeli, hogy minél előbb foglalkozzon a Fidesz és az Orbán-kormány ezzel az üggyel, illetve hívjanak össze rendkívüli parlamenti ülést.

Adorján Béla pártelnök azt is leszögezte: a Jobbik kötelességének érzi, hogy ezzel és az ehhez hasonló ügyekkel foglalkozzon.

(Címlapkép: Adorján Béla/facebook)