És akkor a MÁV úgy robbant be a 90-es évekbe, mint a 3:20-as balatoni gyors a Keletibe délután ötkor

Akár egy jó agárdi Edda-koncertre is mehetnek majd ezentúl a MÁV-dolgozók.

A mindent elöntő farmerdolgot én amúgy nagyon adom, mintha csak magamat látnám, ahogyan a Borgödörbe slattyogok Junkies koncertre 1999-ben, egy borús szeptemberi napon.

Új formaruhákat kapnak a MÁV-dolgozók, akik menő farmerdzsekikben, farmer- és térdnardrágokban indítják a vonatot, vagy kérik a jegyeket ezentúl - értesültünk a MÁV-tól.

Mint írják,

"Megkezdődött a farmerdzsekik, farmernadrágok és térdnadrágok kiosztása a MÁV-START mozdonyvezetői számára. A kollekció része a vasúttársaság azon arculati változtatásainak, amelyek keretében a vasutasok ruházata is megújul. A korábbi szolgálati öltözéket a kor követelményeinek megfelelő, kényelmes, külső megjelenését tekintve is előnyösebb egyen-formaruházat váltja."

Az is kiderült, hogy a kor követelményeinek megfelelő, kényelmes, külső megjelenését tekintve is előnyösebb egyen-formaruházat egyik eleme a mozdonyvezetők sportosan elegáns farmeröltözéke, amelyhez kánikulában jól kihasználható térdnadrág is tartozik.

De ez még semmi: "a farmerruházat 98 százalék pamut és 2 százalék elasztán keveréke, amely így – mind a magas pamuttartalom, mind a rugalmasságot adó elasztán miatt – rendkívül kényelmes viselet. Az új ruházat egyéb darabjait is minőségi gyapjúszövet, letisztult szabásvonalak, lélegző alapanyagok jellemzik."

Hogy ez ne legyen elég, a férfiak (farmer) zakót és nadrágot, szövetmellényt, rövid és hosszú ujjú inget, a hölgyek női nadrágot, szoknyát, rövid és hosszú ujjú blúzt kapnak, munkakörüktől függően. Jó hír, hogy megmaradnak viszont a mindenki által kedvelt modern, divatos, mégis hagyományőrző vörös és kék tányérsapkák, így a nosztalgikus érzelmű idősebbek is tovább gyönyörködhetnek a szép emlékeket kiváltó sapkákban.

 

sdf

De itt még mindig nem állunk meg: a kollekció ugyanis a különböző időjárási viszonyokat sem hagyja figyelmen kívül, például a hazánkban időnként előforduló esőt, vagy az általában rendszeresen előforduló telet, így a kollégák kapnak esőköpenyt és télikabátot is, mint írják, előbbit már most, utóbbit szeptembertől. Emellé kapnak kendőt, nyakkendőt és pólót is.

Mindennel meg vagyunk elégedve

A MÁV közleményéből az is kiderült, a társaság az érdekképviseletek bevonásával döntött a ruházat megújításáról, hogy a vasutasoknak kényelmesebb, mutatósabb megjelenést biztosítson. Rendes tőlük.

Ennek megfelelően mint kiderül a közleményből:

"a munkavállalók elégedettek az új öltözékkel, minőségi kifogás nem jellemző".

Ami azért is elégedettséggel vegyes csodálattal tölt el bennünket, mert a közlemény elejéről épp az derült ki, hogy csak most kezdték meg az új ruhák kiosztását.

No, de nem kukacoskodunk, a lényeg, hogy a fejlődés megállíthatatlan, végre vasúttársaságunkat is elérte a modern öltözködés/öltöztetés egyik nagy vívmánya, vagyis az időjárási viszonyoknak megfelelő öltözködés szempontja. A cég vezetése tehát felismerte, a kellemes magyar kánikulában sem adunk az amúgy is a fél ország által gyűlölt, jobb sorsra érdemes kallerra egy 99,9 százalékban műszálból készült inget (lehetőleg az izzadt bőrrel kölcsönhatásba lépő szép színekkel átitatva), halmazati büntetésként pedig egy téli háborúra is alkalmas zubbonyt, mindezt egy 110 tonnás vasúti szekrénybe zárva a balatoni csúcsban araszolva.