Jött az eső, ömlött a víz a milliárdokból felújított veszprémi kórházba

Az eső is az állam ellensége.

"Teljes körű megújulás a veszprémi kórházban" - ez a kormánypárti Magyar Idők cikkének címe június 2-áról.

"2018. Szeptember 1. Veszprém, Kórház" - ezt pedig Kovács Rajmund írta megjegyzésként Facebookra feltöltött videójához, aki az alábbi esetnek volt szemtanúja:

A helyi illetőségű Vehir.hu egyébként arról számolt be, hogy szombaton éjfélig 5 esetben vízszivattyúzáshoz, míg 16 esetben műszaki mentés keretében fakidőlésekhez kellett vonulni a megyei tűzoltóknak. A veszprémi kórházban történt esetről nem tesznek említést, megjegyzik azonban, hogy Pápán a Gróf Esterházy Kórházban a patológián kb. 600 m2-en 15 cm magasan állt a víz, a pápai hivatásos tűzoltók a liftgépházon keresztül szivattyúzták ki a vizet.

Frissítés:

Közben dr. Dávid Gyula, az intzémény főigazgatója az alábbi közleményben reagált a kórházban történt beázással kapcsolatos sajtóhírekre:

 
Az országon átvonuló heves zivatarok egyike olyan extrém mértékben érintette Veszprémet, hogy a városi és kórházi vízelvezetés kapacitása a lezúduló vízmennyiséget felvenni, levezetni nem tudta. Ennek következményeként a betegfelvételi egység folyosóján intenzív beázást tapasztaltunk.
 
A beázás következményeit a vihar után elhárítottuk, érdemi kár nem keletkezett. A betegellátás folyamatát a vihar és az eset nem zavarta meg, az intézmény teljes kapacitással rendelkezésre áll.
 
A sajtóban megjelenő, aggódó és támogató írásokat ezúton is köszönjük, de talán erre az esetre is érvényes a mondás: sikerült bolhából elefántot csinálni.
 
Kérjük támogatásukat a közvélemény korrekt tájékoztatásában és az értelmetlenül felkorbácsolt kedélyek csillapításában.
 
Veszprém,
2018. szeptember 3.
 
Dr. Dávid Gyula főigazgató