Akár 5000 ISIS-harcos is grasszálhat Európában

A Russia Today beszámolója szerint, Rob Wainwright főigazgató úgy véli, hogy "Európa több mint egy évtizede nem nézett szembe ilyen súlyos terrorfenyegetéssel".

A rendőrfőnök szerint az Iszlám Állam, és egyéb terrorista csoportok által kiképzett milicisták "komoly, és valós veszélyt" jelentenek Európára, és a közeljövőben érdemes számolni a lehetőséggel, hogy olyan támadást hajtanak végre a kontinensen, ami komoly civil áldozatokkal fog járni.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a szervezett fenyegetés mellett továbbra sem csökkent az egyéni akciók kockázata.

Szemellenző

Wainwright ugyanakkor határozottan kizárta, hogy a problémának köze lenne a bevándorláshoz. Elvetette azt az elgondolást is, hogy a terroristák a bevándorlók közé vegyülve szivárognának be Európába.

Szerinte "nincsenek arra utaló konkrét jelek, hogy a terroristák szisztematikusan kihasználnák a migránsáradatot, hogy észrevétlenül Európába jussanak".

A rendvédelmi vezető nyilatkozata élesen szemben áll az olyan aggodalmakkal, mint Liam Fox, Nagy-Britannia volt védelmi miniszterének múlthavi kijelentése:

A tranzitországoknak "fogalmuk sincs, hogy ezek az emberek valóban menekültek, gazdasági bevándorlók, vagy terroristák, akik az előbbiek valamelyikének adják ki magukat".

[fb_pages_codes:immigration]