Facebookon jelentkezett a szihalmi cigány: "sajnos nem sikerült megölni, de ami késik, nem múlik"

Feltűnt a Facebookon az egyik cigány, aki elismerte, meg akarták ölni a portáját védő férfit, és sajnálatát is fejezte ki, hogy ez nem sikerült.

A napokban közöltük az N1TV videóriportját a szihalmi esetről. A településen egyik családtagjuk kedvező bírói ítéletét ünnepelte egy cigány család. A férfiak igencsak felöntöttek a garatra, majd nekiálltak lebontani a szomszéd kerítését. A szomszéd ijedtében leadott egy lövést engedéllyel tartott riasztópisztolyából, de ez csak olaj volt a tűzre, négy cigány agyba-főbe verte.

A Heves Megyei Bűnügyek Facebook-oldal később beszámolt róla: a rendőrség aznap este a kórházban lévő áldozat otthonában tartott házkutatást, minek során megtalálták és elvitték a gázfegyver tartási engedélyét, és egyúttal csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint könnyű testi sértés miatt indítottak eljárást ellene.

A kórházban végezte az áldozat

A támadók közül mindössze két személy, Pusomai Tibor és Puporka János ellen indított a rendőrség eljárást.


A cigány család egyik szemlátomást is igencsak intelligens, magát MeŁcsykéhnek nevező hölgy tagja a Facebookon kommentelgetni kezdett, és azt is beismerte, hogy meg akarták gyilkolni a férfit, sőt sajnálatát fejezte ki azért, hogy ez nem sikerült. Mindezt még egy halálos fenyegetéssel is megspékelte:

Kíváncsian várjuk a hatóságok reakcióját.