"A kormány készül a választásra: már a közösségi médiát is megrendszabályoznák"

"A kormány készül a választásra: már a közösségi médiát is megrendszabályoznák"

Cenzúrával kezdené a tavaszi ülésszakot az igazságügyi miniszter, Varga Judit ugyanis éppen a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be: egy új törvényjavaslattal rendre akarja utasítani a Facebook-ot és társait.

Farkas Krisztina, a Jobbik szóvivője sajtóközleményében ennek kapcsán hangsúlyozza, a közösségi médiának hatalmas szerepe van a közvélemény formálásában, az ellenzékieknek pedig jóformán nem is maradt más, mint az online tér. Felidézi: 

a közszolgálatiság megszűnt, az MTVA a kormány szócsöve lett, akárcsak a szintén felsőbb utasításra dolgozó, fideszes propagandisták által vezérelt TV2, HírTV, Origo vagy éppen a Magyar Nemzet néven megjelenő újság. A jövő évi választások közeledtével a még nem kizárólag általuk uralt és kézivezérelt felületeket is bekebeleznék, felügyelnék és szabályoznák.

A miniszter ugyan nem fejtette ki, hogyan is képzeli el tárcája ezt az új szabályozást, annyit azonban leírt: ők semmi mást nem szeretnének elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést.

Kedves Varga Judit! Mi sem szeretnénk mást, csak ezeket! Szeretnénk, ha minden állami cég törvényesen, átláthatóan és ellenőrizhetően működne! Szeretnénk, ha a törvényesség, az átláthatóság és az ellenőrizhetőség vonatkozna a magyar állami médiára, a kormányközeli jóbarátok üzleteire, a fideszes haverok mutyijaira, és urambocsá' Önökre, az ország kormányára is! A megrendszabályozást tehát kezdjük Önökkel!

– reflektált minderre a Jobbik szóvivője, utóiratként pedig gratulált a – mint fogalmaz – többszörösen bravúros ingatlanvásárláshoz.

Az igazságügyi miniszter neve ugyanis kedden nem csak a közösségi média szabályozásával kapcsolatban csendülhetett fel a szokottnál gyakrabban: több budai lakást és egy garázst is vásárolt 200 millió forintért férjével.