Fazekas Sándor lemondását követeli a Jobbik

A Jobbik azt várja Fazekas Sándortól, hogy vállalja a politikai felsőséget a karcagi Kun-Mediátor milliárdos pénzügyi csalásáért és mondjon le miniszteri posztjáról.

Két hete lepleződött le az az évtizedek óta tartó karcagi csalássorozat, amely arról vált híressé, hogy a Fidesz az első pillanattól kezdve megpróbálta más pártokra áthárítani a politikai felelősségét. Ezzel szemben egyre több olyan információ lát napvilágot, amik éppen a várost 25 éve vezető fideszes prominenseket kapcsolják össze a brókerbotránnyal – hangsúlyozta a politikus.

Lukács László bemutatta a portálunk által már korábban közölt Karcagi Hírmondó azon számát, melyben a település polgármestere, jelenleg földművelésügyi miniszter, Fazekas Sándor hirdeti lakossági fórumát. Az ezen megrendezésre kerülő tombola egyik nyereményét, egy kétfős utazást a Kun-Mediátor Kft. ajánlotta fel. A politikus szerint ez a dokumentum is alátámasztja azt, hogy a helyi Fideszhez közel állt az említett cég.

Lukács László kitért továbbá arra is, hogy a Kun-Mediátor Kft., Fazekas Sándor előterjesztésére egy önkormányzattól bérelt irodában működött. Hozzátette: a cég vezetője, a helyiek által csak „bróker Marcsinak” nevezett Dobrai Sándorné pedig a fideszes vezetésű Karcag önkormányzatában dolgozott, mint külsős bizottsági tag.

A képviselő nehezményezte, hogy bár a botrány kirobbanása óta eltelt ugyan kettő hét, de még mindig nem tudni, hogy a kifosztott karcagiak számíthatnak-e bármifajta kártalanításra a kormány részéről. Lukács László úgy látja: az érintettek jogosan várhatnák el a városukhoz kötődő két kormánytagtól, Varga Mihálytól és Fazekas Sándortól, hogy tiszta választ adjanak erre a kérdésre.

Ma reggel jelent meg a hír, hogy Fazekas Sándor miniszteri bársonyszéke igencsak meginogott a botrány következtében. A radikális ellenzéki képviselő szerint a földművelésügyi miniszternek már a földtörvény elfogadásakor, vagy a parlagfű irtásra kapott adófizetői felajánlások eltapsolásakor le kellett volna mondania. Amennyiben ezt önszántából nem tenné meg, akkor Lukács László szerint a kormánynak kellene elmozdítania pozíciójából.