Orbán oligarchái egyre több földet kerítenek el Felcsút környékén

Vadászgatnak és halászgatnak a közpénzen hízott "politikai állatok".

A HVG e heti számának beharangozójából kiderül:

egyre nő az új Döbrögik kedvtelésére elzárt terület Orbán Viktor szűkebb pátriájában.

A birtokok egy része már évtizedek óta a mostani tulajdonosok kezében van - Demján Sándor földjei tipikusan ilyenek -, más részük viszont az elmúlt években került az új milliárdosokhoz, köztük Mészáros Lőrinchez.

Bicske környékén, Demjánék szántói és tava mellett egy 5-6 kilométeres sugarú körbe tartozik Orbán Viktor apjának birtoka is.

Minderre az hívta fel a figyelmet, hogy Mészáros Lőrinc már nem csak a bicskei Erőmű-tavat kerítette el a horgászok elől, hanem arra is engedélyt kapott, hogy még több hektárt hasítson ki magának az Etyekhez közeli vadászterületekből. Az alábbi térkép mutatja, hol húzódik a határ a kormányzati kegyencek és a pór magyarok valósága között:

Róna Péter: Ha nem valósul meg a bérunió, Európa szétszakad

Megvalósítható-e a gyakorlatban a bérunió? Miért kevésbé fenyegető probléma az Európai Unió számára a migrációs válság, mint a nyugati és keleti tagállamok között feszülő bérkülönbség? Milyen felelőssége van a mostani helyzetben az EU vezetőinek? Tényleg hazánk gyarmatosítása ellen küzd a kormány,m int ahogy azt Orbán Viktor állítja, és ki tudnák-e rántani a Fidesz által közpénzen felhizlalt "politikai állatok" a magyar gazdaságot a gödörből?