Weblapmalőr: amatőr hiba miatt őrjöng a fideszes Fenyvesi Zoltán

Weblapmalőr: amatőr hiba miatt őrjöng a fideszes Fenyvesi Zoltán

Egy pár ezer forintos számlát,

a képviselő saját honlapja regisztrációjának meghosszabbítását felejthette el befizetni

a fideszes Fenyvesi Zoltán csapata, így lejárt az ő weboldalának regisztrációja, és a domain szabadon regisztrálhatóvá vált. Egy szemfüles magánszemély lecsapott rá, és május 21-én bejegyeztette a fenyvesizoltan.hu domaint, ami – mint arról beszámoltunk – egyből a választókerület ellenzéki képviselőjének, a jobbikos Rig Lajosnak oldalára vezet.

Ingyen reklám: a fideszes képviselő webcíme a jobbikos Rig Lajos oldalát hozza be

A fideszes Fenyvesi Zoltán weboldala ( https://www.fenyvesizoltan.hu) egyenesen ellenzéki vetélytársa, Rig Lajos lapjára irányít át - vette észre portálunk. Az átirányításról (mely a fideszes képviselő Facebook-oldaláról kattintva is látható) felvételt is készítettünk: Nem tudni, mi áll a nem mindennapi linkelés hátterében, mert a fideszes országgyűlési képviselő Facebook-oldalán továbbra is a Lendvay utca agit-prop osztályának megfelelő tartalom látható.

Megkeresésünkre Fenyvesi Zoltán szó szerint ugyanazt válaszolta, mint amit Facebook-oldalára is posztolt. A fideszes politikus szerint a Jobbik „a közelmúltban hozzáférést szerzett a hivatalos honlapja webcíméhez”, amit ő úgy értelmez, hogy „ellopták a címet”. Fenyvesi egyébként a Facebook-oldalának elérhetőségei közül törölte a fenyvesizoltan.hu-t.

 

A Jobbik sajtóosztálya Fenyvesi fenyegetőzésére lapunknak cáfolta a fideszes politikus felvetését. Hegedűs Szabolcs sajtófőnök azt mondta, a pártnak az égvilágon semmi köze nincs az ügyhöz.

A domainnyilvántartó szerint – mint említettük – a fideszes politikus nevét tartalmazó domaint egy természetes személy regisztrálta két évre, a regisztrátor honlapja szerint ennek összege 1500 forint plusz áfa, azaz összesen 1905 forint.

A nyilvántartási weboldalon keresztül küldött üzenettel megkerestük a domain regisztrálóját, aki kilétét nem kívánta felfedni. Azt azonban elárulta, a domain szabadon, bárki által regisztrálható volt, így ezt megtette. Úgy véli,

annak regisztrálása nem sérti sem a hatályos jogszabályokat, sem pedig Domainregisztrációs Szabályzatot.

Az anonimitását megtartó személy azt állítja,

nincs kötődése semmiféle párthoz, személyesen nem ismeri sem Fenyvesi Zoltánt, sem Rig Lajost,

a fideszes politikus pedig eddig nem kereste meg a domain megvásárlásának szándékával. A titkosított e-mail címről küldött válaszlevelében a domaintulajdonos hozzátette, nem szeretne semmiféle politikai kampány részese lenni.