Soros nevének bekiabálásával Fluor csak trollkodott

Egész nap morcos tud lenni egy-egy politikai hírtől.

„Nem is a Wellhello miatt aggódtam, hanem azért, mert emberek munkahelyéről van szó, amit akár el is veszíthettek volna, az meg nem poén, ha valakit miattam rúgnak ki”

- tette hozzá.

„Az az igazság, hogy az élő adás előtt volt már egy felvétel, és akkor is belekiabáltam a kamerába, hogy Soros György. Valójában azt hittem, hogy az az élő adás. Amikor rájöttem, hogy az csak egy próba volt, már úgy voltam vele, hogy végigviszem”

- idézte fel a történteket.

Saját bevallása szerint egy-egy politikai-közéleti hír olyan szinten rá tud ülni a hangulatára, hogy egész nap morcos lesz tőle.

„Nagy hírfogyasztó vagyok, sokféle hírportált olvasok, nem rejtem véka alá a véleményemet. Azt nagyon utálom, hogy a politika elveszi az emberek elől a levegőt, nem tudok úgy végigmenni az utcán, hogy ne ütköznék bele mindenféle gyűlöletkeltő plakátba. Napi szinten vitatkozom politikai kérdésekről, olykor a kiabálásig is elmegyek a véleményem védelmében. Ez korábban nem így volt. Kifejezetten foglalkoztatnak a magyarországi társadalmi mozgások.”

Nagyon jólesett neki, mikor szolidaritásból a Kossuth téri ellenzéki tüntetésen a Wellhello számait játszották, szónoknak is felkérték, de azt elhárította.

Ugyanakkor nagyon sok mondanivalója lenne, „de ma minden nyilvános szereplést pártpolitikai mezőbe helyeznek függetlenül a megszólalás tartalmától”. Az ellenzéket „töketlennek” tartja, és állítása szerint még finoman is fogalmazott.

„Ki akarná a nevét, arcát adni bármelyik politikai pártnak? Egyikért sem mernék felelősséget vállalni. (…) Ha beszédet mondanék egy tömegrendezvényen, akkor – politikai állásfoglalás helyett – az alapvető emberi értékek megtartásának fontosságáról értekeznék. Például arról, mennyire nem tetszik, hogy azok, akik néhány éve még csak titokban mertek cigányozni vagy büdösbuzizni, ma a mellüket verve, nagy hangon és büszkén vállalják a rasszista nézeteiket.”

A politikailag korrekt beszédben pont annyira hisz még, mint abban, hogy „bármit szabadon lehet bírálni és bármivel lehet viccelni”. Fluor szerint ez „ugyanolyan fontos jog, mint a píszí”.