Elmondta száznegyvenedszerre is: "elhiszem, hogy lenne, aki örülne, de nem fogok visszalépni"

A jobbikos Fogarasi Gábor nem fog visszalépni, és senki nem is akarja visszaléptetni Pécsett.

Az úgynevezett baloldali összefogás országgyűlési jelöltállító castingja Baranya 1-es számú választókörzetében sem megy zökkenőmentesen.

Most úgy áll a helyzet, hogy az MSZP, a DK és a Párbeszéd beáll Mellár Tamás közgazdász, független jelölt mögé. Szombaton az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett azonban világossá tette, hogy nem fognak visszalépni Mellár Tamás javára, mert az ökopártnak megvan a saját emberük, Keresztes László Lóránt.

Viszont a hírekben már úgy jött le ez a történet, hogy a Jobbik sem indít önálló jelöltet a kerületben. A zavart valószínűleg csak fokozta Mellár HírTV-s nyilatkozata is: "Vona Gáborral legutoljára novemberben beszéltem, és pozitívan állt az egész dologhoz. Azt mondta, támogatni fognak, de hogy konkrétan milyen módon, milyen formában, arról a későbbiekben tárgyaljunk". De azt azért hozzátette, hogy az új helyzet, azaz a képviselő-jelöltség óta nem tárgyalt legerősebb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltjével.

Hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba kerestük a Jobbikot és Fogarasi Gábort, a párt pécsi képviselőjelöltjét is.

Szabó Gábor pártigazgató közlése szerint a Jobbik mind a 106 választókerületben, így a Baranya 1-es választókerületben is saját országgyűlési képviselőjelöltet indít. Emlékeztetett:

Fogarasi Gábor önkormányzati képviselőt már 2017 tavaszán bemutatták.

"A választókerületben nagyon ismert és elismert a személye, a Jobbik is a második legerősebb párt ebben a körzetben, így meglátásunk szerint Fogarasi Gábor tekinthető a legerősebb kormányváltó jelöltnek, így fel sem merült, és fel sem merülhet bárki javára is a visszalépése vagy a visszaléptetése"

- fogalmazott Szabó Gábor.

"Elhiszem, hogy lenne, aki örülne ennek, de nem fogok visszalépni, nem is lenne értelme, hiszen Pécsett a győzelemre törünk"

- ezt már Fogarasi Gábor jelentette ki az Alfahír érdeklődésére, hozzátéve, visszalépésének cáfolatát most mondta el "száznegyvenedszerre".

Jellemző az is, hogy a jobbikos jelöltet amúgy egyetlen párt, vagy szervezet sem kereste meg Mellár Tamással kapcsolatban, a hírekben azonban valamiért fel-felbukkan ez a hamis információ.

A lényeg tehát, Fogarasi Gábor neve ott szerepel majd április 8-án a országgyűlési képviselőjelöltek listáján.