Folyik a NAV és a szerencsejáték-oldalak harca

Pereket kell indítani, így maradhatnak életben az online szerencsejátékkal, például sportfogadással foglalkozó honlapok.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan rendeleti úton próbálja tiltani Szerencsejáték Zrt. érdekeltségén kívül eső, leginkább külföldi illetőségű honlapokat, azonban ez nem ilyen egyszerű – sokuk a mai napig elérhető.

A NAV határozati listáján szereplő cégek közül sokan azt a kiskaput használják ki, hogy - mivel a magyar korlátozások elvileg ellentétesek az EU-s szabályokkal - a pereskedés idejére a tiltásokat fel kell oldani. Ezek a perek pedig, amiket a cégek indítanak, a lap szerint tavaly óta gyűlnek, és eddig csupán egyetlen egynek lett vége: ott a NAV nyert, de részletek nem derültek ki róla.

Az adóhivatal ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy ha valaki illegális szerencsejátékban nyert, de a pénzét nem kapja meg, akkor bírósági úton nem szerezhet érvényt igazának. Persze a nagyobb - például sportfogadási - oldalakra egyrészt nem jellemzőek a csalások, másrészt a pereskedés miatti tiltás-felfüggesztés alatt nem számítanak illegális szerencsejáték-oldalnak, tehát nyugodtan lehet rajtuk játszani.