Az Orbán-jelölt Von der Leyen „Soros emberének” beépített ügynöke?

Az Orbán-jelölt Von der Leyen „Soros emberének” beépített ügynöke?

Frans Timmermans, a szociáldemokraták korábbi csúcsjelöltje Twitter-üzenetben üdvözölte Ursula von der Leyennek az Európai Parlamentben bemutatott programját. A holland baloldali politikus így fogalmaz:

Az éghajlati válság kezelése; az összes európai munkavállalóra érvényes minimálbér; tisztességes adóztatás; értékeink megvédése és a jogállamiság megőrzése: ezek azok a dolgok, amelyeket a választóknak a kampányban megígértem. Jó látni, hogy ezek részei Von der Leyen programjának is.

Ez a magyar belpolitika szempontjából azért abszurd, mert a Fidesz szerint Timmermans „Soros embere”. Kovács Zoltán, Orbán Viktor nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára június utolsó napján még azt írta,

ha Timmermanst tennék meg a bizottság elnökének, akkor nyilvánvalóan Soros György bábja kerülne a bizottság élére, akin keresztül Soros György érvényesíteni tudná mind a bevándorlásban, mind a pénzügy- és gazdaságpolitikában a saját érdekeit.

Július elején, az uniós csúcson azonban Orbán államtitkára már büszkén azt írta, Ursula von der Leyent a Visegrádi Négyek tették meg jelöltté.

Mi meg ismét parafrazáljuk A tanú című klasszikust:

Akkor még nem sejtettem, hogy a Timmermans-gárda beépített embere és a sorosisták aljas ügynöke.

Von der Leyenről ma délelőtt volt vita az EP-ben, percről percre tudósításunkat itt olvashatja vissza:

Bevándorlás- és kvótapárti beszédet mondott a Fidesz által is támogatott Ursula von der Leyen | Alfahír

Ma szavaz az Európai Parlament Ursula von der Leyenről, akit az Európai Tanács jelölt az Európai Bizottság élére.

Von der Leyen minden, ami a Fidesz nem, mégis támogatják | Alfahír

Von der Leyen bizottsági elnökségéről ma dönt az Európai Parlament, és Szájer József az Azonnalinak megerősítette, hogy a délután hat órakor kezdődő szavazáson a Fidesz képviselőinek szavazatát magáénak tudhatja a német politikus. Pedig ha eddig nem is, mai felszólalása után igen erőteljesen meg kellett volna, hogy inogjon a kormánypárt bizalma von der Leyenben, még akkor is, ha hét gyermek édesanyja.