Füstbe ment tervek: a Jobbik-Konzervatívok bemutatott 15 be nem tartott Fidesz-ígéretet

Füstbe ment tervek: a Jobbik-Konzervatívok bemutatott 15 be nem tartott Fidesz-ígéretet

A Jobbik-Konzervatívok szerint Orbán kötcsei 15 pontjából sem lesz semmi, ami viszont biztos, hogy Európa-rekorder a magyar infláció, Európa-bajnok az élelmiszerdrágulás, régiós szinten is drága üzemanyag, a környező országokhoz képest is alacsony a magyarok bére, a forint gyenge. A megszorítások pedig már a családtámogatási rendszert is elérték.

A miniszterelnök azon túl, hogy közölte, már 2034-ig akar kormányozni, a kötcsei pikniken ismertette 15 pontos „nagy tervét”, amelynek célja, hogy „nagyok, erősek és gazdagok” legyünk. Hangzatos kormánypárti ígéretekből persze eddig sem volt hiány, más kérdés, hogy ezekből rendre nem lett semmi - írja friss közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Íme, 15 be nem tartott ígéret a Fidesztől:

🔴 1. „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját”.

🔴 2. Orosz energiafüggőség megszüntetése.

🔴 3. Az elmúlt nyolc év egyetlenegy kormányzati döntése sem maradhat titokban, ezért minden adatot, információt, szerződést nyilvánosságra kell hozni.

🔴 4. Az elmúlt nyolc évben hatalmon lévők elszámoltatása.

🔴 5. Rezsicsökkentés megvédése.

🔴 6. A kórházi várólisták hosszának felére csökkentése, az ellátás minőségének javítása.

🔴 7. Államadósság csökkentése.

🔴 8. Közoktatás javítása, az oktatás minőségének javítása.

🔴 9. Közbiztonság javítása.

🔴 10. GDP-növekedés.

🔴 11. Nem nyúlnak az üzemanyagok árához.

🔴 12. Egyszerűsített adózás.

🔴 13. Nem lesznek megszorítások.

🔴 14. Két hét alatt rend.

🔴 15. Egy zöld, egészséges, természeti kincseit és szépségeit megőrző, egészségesebb és hosszabb ideig élő emberek országának ígérete.

Ezekből az ígéretekből nem lett semmi, lett viszont Európa-rekorder magyar infláció, Európa-bajnok élelmiszerdrágulás, régiós szinten is drága üzemanyag, a környező országokhoz képest is alacsony bér a magyaroknak, és gyenge forint. A megszorítások pedig már a családtámogatási rendszert is elérték - emelte ki a konzervatív párt.

A kormány közben épp ázsiai migránsmunkások betelepítésével, akkugyárak létesítésével töri le a béreket, veszi el a magyarok munkáját és bontja meg hazánk kulturális egységét, ráadásul ezzel a kétes biztonságú gyárakkal a környezetet, így az emberek egészségét is károsítják.

Elég volt a füstbe ment tervekből, a hangzatos ígéretekből! Elég volt a tisztességes magyar családokat kizsigerelő kormányzásból! Felelős kormányt! Normális béreket, normális életet a magyaroknak, hogy végre egy normális országban élhessünk! - zárta sorait az ellenzéki párt.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Orbán Viktor kormányfő pénzt dob az adománygyűjtő urnába a kötcsei Dobozy-kúriánál 2023. szeptember 9-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)