G. Fodor Gábor szakít az ELTE-vel, magára hagyja a magyar felsőoktatást

Ezzel végleg leszakadunk Európáról.

G. Fodor Gábor, a Gálvölgyi-show és Sas-kabaré legszebb pillanatait értő kézzel egyesítő 888.hu kormányzati portál főszerkesztője otthagyja az ELTE-t, mert elmarasztalták a "csöcskontent" és Tóbiás József családi életében való kotorászás miatt.

A civilben kormányzati politológusként, kormányzati főszerkesztőként tevékenykedő Századvég elnökhelyettes és stratégiai igazgató egyetemi docens GFG a 888.hu-n olyan cikkeknek adott teret, amelyek az Egyetem szellemiségével finoman szólva sem voltak összeegyeztethetőek.

Csöcskontent és szellemi onanizálás

Az első ilyen cikkféle a kölni szilveszteri tömeges erőszakra adott sajátos válasz volt. Ebben a 888.hu lelkes csapata humorosan, a vicc, a gúny fegyverével gondolt válaszcsapást eszközölni: ebben fürdőruhás iráni lányokat mutogattak egy Instagram-profilról, azzal a felütéssel, hogy "ha már a bevándorlók alaposan belekóstoltak szilveszter éjszakáján az európai lányokba, gondoltuk, mi is gyönyörködhetnénk egy keveset a Közel-Kelet szépségeiben. Ez így korrekt, nemde?! - írták, és hogy még jobban fájjon a közel-keleti férfiaknak, még egy szmájlival is megerősítették az írott légicsapást.

A körülbelül egy 13 éves kamaszokból álló fiúosztály érettségével rendelkező szerkesztőség részéről azonban ez még csak szimplán egy gyenge poén volt, ám a következő nagy dobás, már joggal hasonlítható a Habony-művek Ripost-jának szintjéhez, már ami az aljasságot illeti.

Ebben Tóbiás József, akkori MSZP-elnök feleségének korábbi erotikus képeire élvezkedett a hivatalosan felnőtt férfiakból álló szerkesztőség, a képeket "maszturbációs segédeszköz"-ként bemutatva. Hogy ez ne legyen elég, a magyar média sokadik mélypontjaként Tóbiás József 14 éves lányát is belekeverték az úgynevezett tartalomba: a lány jövőjét előre elhelyezve, őt a pornóiparban vagy a baloldali politikában képzelték el.

Mint ismert, GFG reakció az előbb említett 13 éves kamaszfiú szintjét hozta: ebben értekezett egyet a konzervatív újságírásról, illetve arról, hogy mindenkinek megadja, ami jár.

A Tóbiás-féle förtelemtől végül mégis megszabadította a magyar netet, sőt, elnézést is kért (hogy magától, vagy a kormányzati pénzek elapadására való figyelmeztetések hatására, nem tudjuk), s megkövette Tóbiás családját.

Ettől függetlenül azonban már elindult az ELTE etikai eljárása, ami GFG szerint már "magában foglalja az ítéletet is", így azon meg sem jelent. Március 1-jén el is ítélték a jófejkedő portál főszerkesztőjét:
"a habilitált docens úr cselekedete jelentősen és negatívan hatott az Egyetem társadalmi megítélésére és hírnevére"
- írták.
 
Habilitált docens úr természetesen fellebbezett, azért ugye, mert az eljárás már magában hordozta az ítéletet is, ámbátor továbbra sem kívánta élőben, szóban megvédeni álláspontját. A bizottság aztán június közepén megerősítette a korábbi ítéletét, sőt, elrendelte a határozat közzétételét az egyetem honlapján, még hozzá azért, mert a "vétség is nyilvánosan jelent meg."

GFG: Egyetem átlépett egy határt

Hogy még jobban felkavarjuk a vihart a pohárban, G. Fodor Gábor itt habkemény ellentámadásba ment át:
"Azt gondolom, az Egyetem átlépett egy határt. Azok, akik ma az Egyetem nevében járnak el, szembementek saját egyetemük szellemiségével. Miközben más számos, valóban indokolt esetekben az Egyetem néma maradt, velem szemben mégis politikát akart csinálni. Aki azonban politikát akar csinálni, az nem hagy más lehetőséget, mint hogy politizáljanak vele szemben is.

Az Egyetem nevében fellépőkkel szemben is meg kell védeni az Egyetem szellemiségét. Nem fogadom el az Egyetem nevében fellépők eljárását. Ezennel megválok az egyetemi katedrámtól.

G. Fodor Műhelye ősztől az egyetemen kívül folytatódik."

Nem lennénk ma az ELTE helyében.