A gödi Samsung-gyár telephelyén 39 esetben szabtak ki iparbiztonsági bírságot

A gödi Samsung-gyár telephelyén 39 esetben szabtak ki iparbiztonsági bírságot

"A telephelyre 2019-től 2023. január 26-ig tűzvédelmi és iparbiztonsági hatáskörben mindösszesen 39 esetben több mint 101 millió forint bírság kiszabása történt."

A kormány akkumulátor-programja kapcsán előtérbe kerültek a hazánkban már üzemelő gyárak eddigi teljesítménye. 

A Párbeszéd országgyűlési képviselője, Jámbor András például arról írt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek, hogy "a gödi Samsung-gyár dolgozóinak a testi épségüket veszélyeztető körülmények között kell dolgozniuk. Ezt igazolják a Samsung-gyárra az elmúlt időszakban több különböző hatóság által is kiszabott bírságok".

Majd arra volt kíváncsi, hogy

a kormányzat tervez-e olyan komolyabb szankciót alkalmazni, amely valóban visszatarthatja a gyárat az ismétlődő szabálysértésektől.

Akkumulátorgyár: a Samsung szerint minden rendben van, a gödiek szerint viszont nagy a baj

Címlap Akkumulátorgyár: a Samsung szerint minden rendben van, a gödiek szerint viszont nagy a baj Nem nagyon kaptak konkrét válaszokat a Samsungtól és a szakhatóságoktól az aggódó helyiek a gödi akkumulátorgyár bővítéséről tartott közmeghallgatáson. Sokan a zajártalomra, a lehetséges környezetszennyező ártalmakra és a magyar dolgozók arányára kérdeztek rá a multinacionális cég képviselőinél.

Fónagy János államtitkár szigorításról nem közölt semmit, azt ugyanakkor elismerte, fontos, hogy a munkahelyeken megfelelő munkakörülményeket biztosítsanak a munkavállalóknak, amit a jogi szabályozás mellett a katasztrófavédelem hivatott betartani.

"A telephelyre 2019-től 2023. január 26-ig tűzvédelmi és iparbiztonsági hatáskörben mindösszesen 39 esetben több mint 101 millió forint bírság kiszabása történt"

- ismerte el Fónagy János.