Egri Gábor: „a kommunikáción alapuló politizálást be kell fejezni"

Egri Gábor: „a kommunikáción alapuló politizálást be kell fejezni"

A Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke az Indexnek nyilatkozva úgy vélte, az országos üzemanyag-ellátásnak időbe telik, mire helyreáll, „hiszen egy bedőlt rendszert kell most újraindítani, de a helyzet nem reménytelen” – fogalmazott.

Egri Gábor szerint a Mol 7 milliárd dollárnyi nyereséget termelt (2021-22 között) ebben az időszakban, a kis benzinkutak pedig becsődöltek, szerinte ezeket a piaci viszonyokat helyre kell állítani.

Ezért ajánlottunk stratégiai együttműködést a Molnak még tavasszal, és szeretnénk folytatni velük az egyeztetéseket

- tette hozzá.

A kormány döntését az üzemanyagokat érintő ársapkáról Egri Gábor úgy foglalta össze, 

jelenleg az biztosan látszik, hogy a kormány most a szakadék széléről az utolsó pillanatban rántotta el kormányt. Ennek a több mint tíz hónapnak egy nagyon fontos tanulsága biztosan van: „a kommunikáción alapuló politizálást be kell fejezni. A tényeket és a reálpolitikát elemző politikát kell előtérbe helyezni., ez pedig nemcsak a magyar kormányra vonatkozik, hanem a magyar ellenzékre 

- jelentette ki az FBSZ elnöke.

Az InfoRádióban a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára azt mondta,

az biztos, hogy folyamatosan javulni fog az ellátás, de az ársapka bevezetése előtti színvonalat hosszú idő múlva lehet csak újra elérni.

Grád Ottó arra számít, hogy a kedd esti kormánydöntés után várhatóan a fogyasztásban is elindul a konszolidáció, a visszatérés a normál szintre, mert az elmúlt napokban olyan extrém terhelés volt a kutakon, amelynek képtelenség volt megfelelni.