A külügy üzemeltetőt keres a Gül Baba türbéjének

A kormány bőkezűen támogatja a működtetőt.

A közbeszerzési eljárás nyertesével négy évre kötnek szerződést. Az ellátandó feladatok között szerepelnek az:

  • általános építőmesteri munkák
  • általános épületgépészeti tevékenységek (pl. fűtés, öntözők, konyhatechnológiai gépek karbantartása)
  • elektromos rendszer karbantartása
  • klíma, légtechnikai rendszerek karbantartása
  • kertészeti munkák
  • takarítási feladatok
  • biztonsági rendszerek és felvonó karbantartása
  • vagyonvédelmi feladatok
  • gondnok/karbantartó

Csak egyben lehet ajánlatot tenni annak a megfelelő referenciákkal rendelkező pályázónak, amely fel tud mutatni a megelőző három évben üzemeltetési és karbantartási munkákból összesen nettó 450 millió forint árbevételt. Az ajánlattételi határidő 2019. január 25-én jár le.

A türbét októberben avatta fel Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök. Utóbbi és a türbe ellen egy szélsőbaloldali csoport, illetve a kormányzati sajtóban rendszeresen „vendégszereplőként” felbukkanó szélsőséges internacionalista mozgalom magyar leágazása, az Identitás Generáció is tüntetett (ők nagyon megsértődtek, miután Puzsér Róbert hátat fordított nekik, amikor csekélyke létszámukkal szembesült).

 

Az Identitás Generáció Magyarország egyik vezetője, Bódi Ábel levélben kereste meg az Alfahírt, és visszautasította, hogy szervezetük szélsőséges internacionalista lenne. Önmagukat jobboldaliként, a hivatalos nemzetközi identitárius mozgalom magyar ágának határozta meg. Az Identitás Generáció (Generation Identity) 13 európai országban működik. A magyarországi leágazódás - hasonlóan külföldi társzervezeteihez -, bevándorlásellenesnek mondja magát, továbbá elítéli az iszlám szélsőséges hitirányzatainak térnyerését. A nemzetközi sajtóban többnyire szélsőjobboldalinak és radikálisnak nevezik az identitárius mozgalmat.

Önnek is tudnia kell: Orbán Viktor dzsihadista lett!!!!!!!!!

Történt egy szép, verőfényes, vénasszonynyaras őszi napon a festői Rózsadomb tövében, hogy hazánk és Európa védelmezője, a muszlim hordák elleni kérlelhetetlen ellenállás vezére, a kereszténység élő bástyája egy dzsihadistát dícsért az egekbe.Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan duettje Gül baba türbéjénél ugyanis nem másról szólt, mint egy hazánk lerohanásában és Buda megszállásában tevékeny részt vállalt harcos muszlim szerzetes dicsőítéséről.

A napi.hu összefoglalója emlékeztet rá, hogy Gül Baba Türbéjenek felújítása 2016-ban indult, mintegy 2,5 milliárd forintba került, amihez Törökország hárommillió euróval (930 millió forinttal) járult hozzá. A műemlék működtetője a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány, amelynek működését a kormány 2019-ben 695 millió forinttal, 2018-ban pedig 714 millióval támogatta – írja a gazdasági lap.

(Fotó: Turkish Presidency / Murat Cetin/Anadolu Agency)