Úgy tűnik, nem viccel, Puzsér bejelentkezett a főpolgármesteri székért

Csillag születik: az ismert publicista és megmondóember, Puzsér Róbert is bejelentkezett a főpolgármesteri posztra (korábban már tett erre utalásokat a Facebook-oldalán), miután szerda délelőtt kiderült, hogy Tarlós István újraindul a városvezetői pozícióért.

Puzsér Róbertet főpolgármesternek?

Puzsér Facebook-posztban értekezett arról, hogy fontolgatja az indulást a jövő őszi főpolgármester-választáson, és ötlete is van. „A terv arról szól, hogy adjuk vissza a fővárost a budapestieknek: teremtsünk összefüggő sétálóövezetet a Budai Várnegyedtől a Deák térig, a Jászai Mari tértől a Fővám térig! Tegyük sétálóhíddá a Lánchidat!

Elsőként az Index adott hírt Puzsér közleményére hivatkozva, hogy a publicista független jelöltként mérettetné meg magát a főpolgármester-választáson, nem lesz egyik párt jelöltje sem, de számít minden párt támogatására.

Frissítés: Puzsér a YouTube-on is bejelentette az indulását

Puzsér azt ígérte, nem egyik vagy másik párt győzelméért fog dolgozni, „hanem egy élhető Budapest megteremtéséért”: ezt jelenti a program alapját jelentő „Sétáló Budapest” koncepció.

„Tarlós István a vasbetonban, a robbanómotorban és természetesen az új Kádárban, Orbán Viktorban hisz. „Tarlós István jó eséllyel 2019-ben is győzni fog, én azonban nem a személyét és nem a politikai pártját kívánom kihívni. Megpróbálom meggyőzni a budapestieket, hogy szavazzanak egy élhető és zöld Budapest víziójára”

- írta közleményében Puzsér. Továbbá úgy fogalmazott:

„Egy olyan nagyvárost képzelek el, amely nem az autók, hanem az emberek otthona, nem a polgárháború újabb színpada, hanem egy a mainál jobb minőségű élet tere. Azért hívom ki Tarlós Istvánt, mert Budapest az otthonom – az ember pedig igényes az otthonára.”

Puzsér Róbert a „Sétáló Budapest” vízióját tűzte zászlajára, vagyis hogy legyen Budapest belső városrésze összefüggően besétálható és teljesen autómentes. Egy korábbi Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy több ellenzéki párttól is kapott bíztatást egyetlen programpontjával kapcsolatban:

Az ismert publicista hétfőn este az Identitás Generáció Erdogan-ellenes demonstrációján szólalt volna fel Gül Baba türbéjénél, de mikor látta, hogy a tüntetést kínos érdektelenség övezi, arra hivatkozva, hogy minimum 50 ember előtt hajlandó beszédet tartani, lemondta szereplését, majd a szervezők szerint szó nélkül lelépett.

Puzsér a 444.hu érdeklődésére arról beszélt, hogy ha elmondta volna beszédét, abban konfrontálta volna az identitáriusokat azzal, amit képviselnek.

„Nem egy Identitás Generáció-tüntetésen terveztem beszélni, hanem Erdogan látogatása ellen, a tömeges bebörtönzések ellen, az őrjöngő illiberalizmus ellen, Törökország iszlamizálása ellen, a melegjogokért és a női jogokért, amelyeket Erdogan és a politikai iszlám fenyeget. Ez egy Erdogan elleni tüntetés volt, én úgy tudtam – mi volna a megfelelő hely erre, ha nem ez? Őszintén szólva nem számítottam nagy tömegre, de a résztvevők száma minden előzetes elképzelésemet alulmúlta”

 - nyilatkozta Puzsér. Hozzátette, a beszéde anyagából publicisztikát ír, ami a Magyar Hangban jelenik majd meg. Az Identitás Generáció zokon vette Puzsér lelépését és hozzáállását, vezetőjük a YouTube-on fakadt ki a publicista ellen: „Emberhez is hitvány a polgárhoz méltatlan szó nélküli eloldalgás, hát még a 444-nél való önmosdatás.”