Megszüntették az eljárást azon újságírók ellen, akik lehozták, hogy Mészáros Lőrinc telephelyén harckocsik parkolnak

Megszüntették az eljárást azon újságírók ellen, akik lehozták, hogy Mészáros Lőrinc telephelyén harckocsik parkolnak

Lapunk értesülése szerint megszüntették az eljárást, amelyet az Átlátszó és a Magyar Hang munkatársa, Gulyás Balázs ellen indítottak, miután közölték azokat a képeket, amelyek szerint harckocsik parkoltak Mészáros Lőrinc egyik telephelyén.

Gulyás Balázs még májusban írt cikket arról, hogy Mészáros Lőrinc egyik cégének telephelyén, a Felcsúthoz közeli Bicskén található tó mellett két harci jármű parkol. Az esetről még fotók is készültek. 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya a képek közlése után kihallgatta - tiltott adatszerzés vádjával - az Átlátszó és a Magyar Hang újságíróját is. Október 30-án, maga Hadházy Ákos vallotta be, hogy a képeket ő készítette. 

Decemberben aztán a kormányzat szigorította a dróntörvényt, ugyanis az új jogszabályok értelmében szabálysértésnek minősül, ha valaki lakott terület felett pilóta nélküli légijárművet jogosulatlanul használ, és ha a drón használata során más lakásáról, egyéb helyiségéről, vagy ezekhez tartozó bekerített helyről jogosulatlanul hang- vagy képfelvételt készít.

Gulyás Balázs megerősítette az Alfahírnek, hogy megszüntették a korábban ellenük kezdett eljárást. Mint elmondta,

"ennek egyszerűen nem lehetett más a vége. Már az is szomorú, hogy egy ilyen ügy miatt büntetőeljárást indít rendőrség.

Véleménye szerint ez csupán arról szól, hogy ismételten újságírókat akarnak megfélemlíteni. 

A dróntörvénnyel kapcsolatos törvénymódosítással kapcsolatban úgy reagált, hogy ez az ügy rendkívül kellemetlen volt a kormányzat számára. Ráadásul, még mindig nem tudhatjuk, hogy mi volt a valódi oka annak, hogy azok a járművek ott voltak.