Mégsem Gulyás Lászlót keresi a rendőrség?

Három személyt keresnek (még) a 4-es metró ügyében. Remélhetőleg lesz több is.

A hírt több sajtóorgánum is megerősítette.
 
Mint ismert, a Magyar Nemzet azt írta: a 4-es metró beruházásához kapcsolódó Alstom-ügy egyik terheltje külföldre szökött, és az érintettet Gulyás Lászlóként, a DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetőjeként azonosította. 
 
A napilap ezt a Polt Péter által Szabó Tímea (Párbeszéd) országgyűlési képviselő kérdésére adott válasz alapján írta, jelezve, hogy a legfőbb ügyész "név nélkül említette meg Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester egykori bizalmasát".
  
A törvényszék csütörtök este közleményében cáfolta Gulyás László érintettségét, és azt írta: a Budai Központi Kerületi Bíróság tavaly október 6-án elutasította annak a férfinak az előzetes letartóztatására irányuló ügyészi indítványt, aki ellen a Központi Nyomozó Főügyészség tartozás fedezetének elvonása miatt indított eljárást. 
 
A végzés hat nappal később jogerőre emelkedett.
   
A főügyészség az Alstom-ügyben gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelezettségszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást három ember, köztük az említett férfi ellen is.

A hvg.hu információi szerint a nemzetközi elfogatóparanccsal keresett személy nem más mint Terner Géza. A férfit még 2008-ban úgy jellemezte a Heti Válasz, mint akinek számos ausztriai és magyarországi tanácsadó vállalkozása van, emellett több offshore társaság is kötődik családjához. Akkor a Strabag körül üzletelő liberálisok között lett bemutatva. Ez az egyezés persze önmagában még nem jelenti azt, hogy Gulyást ne köröznék - írja a portál.