A szlovák és a magyar alvilág zsarolására épül a Gyárfás elleni eljárás?

A Magyar Úszó Szövetség volt elnöke ezt állítja.

"Elöljáróban határozottan kijelentem: sem a gyanúsításban terhemre rótt, sem más bűncselekményt nem követtem el"

- ezzel indul Gyárfás Tamás nyomozóhatóságnak írt beadványa.

A HVG kiemeli, hogy Gyárfás olvasatában az ellen elindított eljárás a szlovák és a magyar alvilág vele szembeni zsarolására épül, azt pedig tagadja, hogy bárkinek is megbízást adott volna Fenyő János megölésére.

"Elöljáróban annyit, elismerem, hogy mások mellett nekem is kirívó ellentétem volt Fenyő Jánossal"

- többek közt ez a mondat is szerepel a vallomásban, melyben Gyárfás hozzátette:

"Soha nem adtam azonban - sem burkoltan, sem nyíltan - megbízást sem Tasnádi Péternek, sem Portik Tamásnak Fenyő János meggyilkolására."

Gyárfás vallomásban szó esett Fenyő egyik bizalmasának, Percel Tamás pszichológusnak a beszámolójáról is. Ebben a szakember három személyt, köztük Gyárfást nevezte meg lehetséges felbujtónak, amit Gyárfás "fantáziadús kijelentéseknek minősített".

A gyanúsított üzletember elmondása szerint tartott a zsarolóktól, de attól is, hogy a rendőrségről kiszivárognak az információk. Végül mégis megtette a bejelentést, és mindvégig a hatóság rendelkezésére állt.

A belügyminisztérium feltárná a '90-es évek leszámolási ügyeit

Bár 2013-ban már kinevezték Horváthot "az Országos Rendőr-főkapitányság nyomozó szervezeti egységeinél a szervezett bűnözői körök által az 1990-es években elkövetett élet elleni bűncselekmények, illetve az ún. „olajos" ügyekkel összefüggő élet és testi épség elleni, vagyon elleni bűncselekmények hatékony felderítésének és nyomozásának irányítására, koordinálására", annak nem sok látszatja volt.