Újabb történelmi mélyponton a forint

Újabb történelmi mélyponton a forint

Az euróval szemben újabb történelmi mélypontra gyengült a forint pénteken, egy euró 336,33 forint is volt napközben. Estére erősebben állt a forint jegyzése a bankközi piacon a főbb devizákkal, így az euróval szemben is a reggeli szintekhez képest.

Este hét órakor az euró 335,12 forintot ért, reggel negyed nyolckor a jegyzés 335,62 forinton állt.

Matolcsy-Varga-összecsapás: leszóltak, hogy csönd legyen, sablonválaszok érkeztek (2. rész)

Semmitmondó válasszal próbálta megúszni a válaszadási kötelezettségét Varga Mihály, akit Mesterházy Attila kérdezett a jegybankelnökkel zajló nyilvános üzengetésekről. A szocialista politikus a pénzügyminiszternek hat, Matolcsy Györgynek pedig öt kérdést tett fel korábban. Az MNB első embere sablonválaszokkal igyekezett bagatellizálni a Fideszen belül hosszú ideje példátlan konfliktust, de Varga még nála is lazábban vette a kérdéseket.

A magyar kormány gyakorlatilag azóta nem tesz semmit a forint megvédéséért, hogy 2010-ben először megválasztották a Fideszt kétharmaddal. Akkor 262 forintot adtak egy euróért. Évekkel korábban Orbán Viktor Fidesz-elnökként miniszterelnök-cserérével állította volna meg a forintgyengülést. Egy euró akkor 274 forintot ért, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

“a miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak”.