"Ez most nem egy egyszerű EP-választás lesz, uniós tagságunk a tét"

"Ez most nem egy egyszerű EP-választás lesz, uniós tagságunk a tét"

Szinte napra pontosan 15 évvel ezelőtt csatlakoztunk az Európai Unióhoz, ám az „elképesztően nagy várakozásokat” az idő közel sem igazolta vissza – emlékeztetett a Jobbik majálisán tartott sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton. 

Sem a gazdasági felzárkózás, sem a jóléti állam kiépülése nem valósult meg, a magyar emberek jövedelme most sem közelíti meg a nyugat-európai munkavállalókét – hangsúlyozta a Jobbik elnökhelyettese. 

"Az elmúlt másfél évtizedben nem közelebb kerültünk Európa fejlettebb országaihoz, hanem egyre jobban leszakadunk tőlük"

 - mutatott rá a politikus. 

Hozzátette: 2004-ben legalább még régióban éllovasoknak számítottunk, mára azonban a környező országokhoz képest is sereghajtókká váltunk. Napjainkban már Románia is gyorsabban fejlődik, és lassan az átlagjövedelmek terén is megelőzi Magyarországot. 

A Jobbik EP-választási programjának egyik legfontosabb célkitűzése a bérunió gondolata mentén a bérfelzárkóztatás. 

"Tűrhetetlen, hogy az árak már szinte nyugatiak, a bérek azonban messze elmaradnak a nyugat-európai átlagtól"

 - szögezte le Gyöngyösi. 

A Jobbik listavezetője szerint az uniós támogatásokat, kohéziós forrásokat nem "céltalan, korrupciógyanús infrastrukturális beruházásokra" kell fordítani, hanem az egészségügyre, az oktatásra, és a kutatás-fejlesztésre kell költeni. 

A politikus szerint a miniszerelnököt "már saját szövetségesei is levegőnek nézik", az ország pedig teljesen elszigetelődött az Unión belül.

Gyöngyösi Márton úgy véli, 

„most nem egy egyszerű európai parlamenti választásról van szó, most az a tét, hogy megőrizzük az európai uniós tagságunkat, ugyanis jól látható, hogy Orbán Viktornak elhatározott célja Magyarország kivezetése az EU-ból.”

Felelős, józan magyar állampolgárokként ezt egyedól úgy akadályozhatjuk meg, hogy a Jobbikra szavazunk május 26-án.