Gyöngyösi Márton: "Európát újra az egykori szovjet birodalmi mentalitás és az ázsiai barbárság fenyegeti"

Gyöngyösi Márton: "Európát újra az egykori szovjet birodalmi mentalitás és az ázsiai barbárság fenyegeti"

"Ahogy 1956-ban is voltak, akik nemzetünkkel szembefordulva Moszkva mellé álltak, úgy ma is vannak. Nem más, mint az Orbán-rezsim és a Fidesz. Ők az oroszok kiszolgálói" - jelentette ki a Jobbik elnöke és EP-képviselője.

1956 óta Magyarországon és a világban is a lyukas zászló a szabadság és az elnyomás elleni hősies küzdelem jelképe

- jelentette ki Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke a közösségi oldalára feltöltött videójában. Emlékeztetett, "akkor, 1956. október 23-án a magyar nemzet felkelt, a hazánkat megszállva tartó barbár szovjet horda ellen, és szabadságharcba kezdett. A szabadságharc első fontos mozzanata pedig az volt, hogy felkelők kivágták a magyar zászlóból a megszállók és kiszolgálóik által ránk kényszerített vörös csillagos címert." 

Az ellenzéki pártelnök szerint szép számmal akadtak ilyenek.

A kommunista párt tagjai ugyanis magyar emberek voltak, akik haszonért vagy gonoszságból segítettek a keleti barbárság ránk szabadításában.

- érvelt Gyöngyösi, hangsúlyozva:

"Ma, 2023-ban Európát újra az egykori szovjet birodalmi mentalitás és az ázsiai barbárság fenyegeti."

Hozzáfűzte, "Ukrajnában most ugyanazért harcolnak az emberek, amiért 1956-ban nálunk is: a szabadságért és az európai életmódért. A biztonságért, a jólétért, a kiszámíthatóságért."

És ahogy 1956-ban is voltak, akik nemzetünkkel szembefordulva Moszkva mellé álltak, úgy ma is vannak. Nem más, mint az Orbán-rezsim és a Fidesz. Ők az oroszok kiszolgálói.

A jobbikos EP-képviselő szavai szerint "ők a kádári megtorlások szellemi örökösei", volt MSZMP-tagok.

Aláhúzta, "1956-ban a magyar emberek Európát választották. Nemzeti, konzervatív pártként pedig a Jobbik szilárdan kiáll az európai értékek, az európai szabadság és biztonság mellett."

Ezért a lyukas zászló a mi jelképünk, és mindazok jelképe, akik az elnyomás helyett a szabadságot, a rabság helyett a jólétet, és az önkényurak helyett a kiszámíthatóságot választják!

- jelentette ki Gyöngyösi Márton, majd feltűzte zakójára '56 jelképét a Corvin közben.