A Jobbik kiderítené, miért nem szavazott Orbán Viktor, Varga Mihály és Gulyás Gergely a katáról

A Jobbik kiderítené, miért nem szavazott Orbán Viktor, Varga Mihály és Gulyás Gergely a katáról

Mint ismert, a kormány tagjainak többsége nem adta az arcát az új, botrányos kata-törvény keddi parlamenti szavazásához, köztük a miniszterelnök sem.

Mint megírtuk, Gyöngyösi Márton csütörtöki sajtótájékoztatóján a Nemzeti Válságtanács összehívását szorgalmazta, mivel a forint bezuhanása és az elszabadult infláció nyomán éppen egy régóta nem látott recesszió felé szalad az ország.

A Jobbik elnökétől megkérdeztük, milyen üzenete lehet annak, hogy egy sor kormánytag nem szavazta meg a botrányossá sikerült katatörvény szigorítását. Ahogyan arról beszámoltunk, a kormány tagjainak többsége nem adta az arcát az új, botrányos kata-törvény keddi parlamenti elfogadtatásához, köztük maga a miniszterelnök, Orbán Viktor, de Gulyás Gergely, Varga Mihály vagy éppen a helyreállítási forrásokért Brüsszellel harcot vívó Navracsics Tibor sem.

A kata-törvényhez Orbán és miniszterei nem adták az arcukat, Potocskáné bízik az államfői vétóban

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese tegnap este az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy az ellenzék számára kötelezettség az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordulni a kata beszántása kapcsán. "Bízom benne, hogy lesz foganatja, én bízom ebben" - fogalmazott a jobbikos politikus azzal kapcsolatban is, hogy a Jobbik Novák Katalin köztársasági elnökhöz fordult annak érdekében, hogy az államfő majd ne írja alá a 24 óra alatt elfogadott kormányzati megszorítást.

A nemzeti konzervatív párt EP-képviselője az Alfahírnek elmondta, az még nem derült ki, hogy azon személyek, akik távol maradtak a szavazástól, azok a Fidesz-elitben valamiféle kiváltságot élveznek-e, hogy a saját maguk által hozott intézkedéseket ne kelljen megszavazniuk, ahogyan azt sem lehet tudni, hogy ők személy szerint mit gondolnak erről a törvényről.

Gyöngyösi egyúttal közölte,

a Jobbik ki akarja deríteni, miért nem szavazták meg a kata kinyírásáról szóló törvényt a szóban forgó, "igazoltan hiányzó" fideszes képviselők, ennek érdekében személyre szóló levelet küldtek valamennyi kormánypárti képviselőknek, hogy kiderüljön, mivel magyarázható a távolmaradásuk, illetve hogy eleve mit gondolnak a kata-törvényről.