Gyurcsány Ferenc nekimenne a tisztességes Orbán-rendszernek

No, nem kell gondolni semmi pajzánra, Gyurcsány csupán legszebb pillanatait idézve állt ki a hallgatóság elé. Nem tudunk mást mondani rá, egyszerűen zseniális. 

Ezek lopnak! Ezek megloptak bennünket, meglopják a városainkat, meglopják az életünket, meglopják a gyerekeinket. E tekintetben mindannyian mezőhegyesiek vagyunk. Ellopták a nyugdíjunkat, ellopták az iskoláinkat, ellopták városaink, falvaink önállóságát (...) ellopják a jövőnket, a reményünket - robbant be egy erős kezdésnek szánt mondattal a volt miniszterelnök, de ez még nem volt elég neki:

"Hazudnak, hazudnak reggel, délben, meg este" 

- utalt a Fidesz jelenére, és persze a saját múltjára.

Gyurcsány Ferenc a korrupció kapcsán igazi szakértőként mondhatta meg a tutit a lelkes hallgatóságnak. A volt miniszterelnök ezt követően egy kicsit dicsérte még a szövetkezeti és nagyüzemi gazdálkodást, amely a rendszerváltást követően ment tönkre. Mégis talán a legszebb csak most jön:

Lehet, hogy neki kell menni az agrárminiszternek, lehet, hogy neki kell menni a kancellárminiszternek, lehet. De elsősorban neki kell menni ennek a végtelenül tisztességes rendszernek, amely Orbán Viktor nevét viseli.

Freud bácsi (vagy a Mátyás keserű) dolgozott rendesen.

Ha én lennék a Fidesz, keresve sem tudnék kellemesebb kritikust, ellenzéket találni magamnak a volt miniszterelnöknél.

Aki érez magában késztetést, hogy a tízperces Gyurcsány beszéddel kényeztesse magát vasárnap este, itt megteheti.