Ha az izraeli katonák lövik le a határon az őket kővel dobálókat, az rendben van

A röszkei határincidens után az ENSZ főtitkártól kedve a horvát elnökig mindenki Magyarországot szapulta, miközben Izraelben simán halomra lövik a palesztinokat a határon.

Négy palesztin fiatal meghalt, 20 másik pedig megsebesült pénteken az izraeli katonákkal a Gázai övezet izraeli határvidékén lezajlott összetűzésekben - jelentette a palesztin enklávé mentőszolgálata.

Éles lőszerrel oszlattak

Az EFE spanyol hírügynökségnek szemtanúk, azt mondták, hogy az izraeli katonák éles lőszert és könnygázt vetettek be a tiltakozó tömegek feloszlatására. A fiatalok azért gyűltek össze, hogy kifejezzék együttérzésüket a megszállt Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben élő palesztinok iránt.

Kórházi források szerint négy sebesült állapota válságos, egyiküket a fején érte találat - ismertette Asráf al-Kedra, a Hamász egészségügyi minisztériumának szóvivője.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője a spanyol hírügynökségnek megerősítette az összecsapások tényét. Az izraeli-palesztin feszültség legutóbbi kiéleződése óta most először haltak meg palesztinok a Gázai övezetben.