"Ha beviszel 100 cigány származású szavazót, akkor azt a körzetet tudod hozni" (hangfelvétel)

Újabb bizonyíték, hogy milyen mocskos módszerekkel zajlanak hazánkban a választások.

A hangfelvételen egy salgótarjáni férfi hallható, amint a vasárnapi választási napon arról beszél, hogy 2014 októberében „ötven szavazattal nyertünk”, mármint ők, az azóta elhunyt polgármester támogatói. A behúzott voksszám egész pontosan megmaradt benne: annak idején a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje 5326, az MSZP-DK-EGYÜTT-TVE-ST 5376 darab ikszet könyvelhetett el, a különbség pontosan 50.
 
Mint ismeretes, vasárnap időközi választást tartottak, az általunk közzétett beszélgetés az eredmények közzététele előtt készülhetett. A férfi ekkor még azt jósolja, hogy 2-300 szavazattal nyernek majd (az ellenzéki győztes legvégül 1700 szavazattal alázta a kormánypártot).
 
Ezt a jóslatot azzal indokolta, hogy nekik "ki van számolva", hogy Salgótarjánban körülbelül hatszáz cigányt el kell vinni választani, hogy biztosan nyerjenek. A kissé követelhetetlen matematika szerint egy körzetben száz roma szavazattal lehet nyerni (Salgótarjánban 10 TEVK és 40 szavazókör van).
 
 
A hangfelvétel nem egyedi esetet fest le. A XX. század pártjai minden választás alkalmával nagy erőket, fizetett aktivistákat és feketekasszákat mozgósítanak meg, hogy megvásárolják a szegény sorsú emberek szavazatait. Mint az köztudott,
egy megvásárolt szavazat is pontosan annyit ér az összesítésnél, mint egy jól megfontolt, tudatos döntést hozott szavazó voksa.