Ha hihetünk Orbánnak, lassan már olyan sokat keresünk, hogy el sem tudjuk költeni

Volner János szerint Orbán Viktor még soha nem harcolt azért, hogy felszámolja a dolgozói szegénységet és a magyar embereknek érezhető béremelésben legyen része.

Emlékeztetett továbbá arra is, hogy bár a kormány csekély mértékben ugyan emelte a minimálbért, ezzel párhuzamosan azonban annak közterheit is a duplájára növelték.

Magyarországon az egy főre jutó gazdasági teljesítmény fele akkora, mint a leggazdagabb Nyugat-Európai államokban, viszont ott a bérek átlagosan hat-hétszeres magasabbak mint hazánkban – emelte ki a Jobbik frakcióvezetője. Volner János szerint ez azt mutatja, hogy "megtermelődik Magyarországon a béremelés fedezete."

Azt várja a kormányfőtől, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Magyarországon érezhető béremelés valósuljon meg. A legnagyobb ellenzéki párt politikusa 8-9%-os személyi jövedelemadó bevezetését, és a minimálbéreket sújtó járulékok csökkentését szorgalmazta.

Szárnyalnak a reálbérek

Orbán Viktor nem egészen a kérdésre válaszolva elmondta: a reálbérek három és fél éve folyamatosan nőnek Magyarországon. Megtudhattuk, hogy az idei év első hét hónapjában 7,4%-al emelkedtek a hazai reálkeresetek. Továbbá az OECD országuk közül 2010 és 2015 között hazánkban nőtt legnagyobb mértékben a minimálbér. A kormányfő komoly eredményként említette, az egészségügyben és végrehajtott bérfejlesztéseket is.

Agyon adóztatott minimálbér

Volner János viszontválaszában kiemelte: az OECD tagországok közül Magyarországon a legmagasabbak a minimálbér adóterhei, annak nettó összege alig változott az elmúlt években. A ellenzéki politikus szerint ennek köszönhető, hogy tömegesen mennek külföldre a magyarok dolgozni.

Orbán Viktor válaszában kissé cinikus módon, a külföldön dolgozó magyarok támadásával vádolta meg az ellenzéket...