Hét fideszes adott át egy felújított földutat Tokajban

Hét fideszes adott át egy felújított földutat Tokajban

Annyian tolongtak, hogy átvághassák a piros-fehér-zöld szalagot, hogy széltében rá sem fértek a bő két méter széles földútra. Gulyás Gergely szerint ez a földút a fejlődés szimbóluma.

Körülbelül 620 millió forintba került annak a bő három és fél kilométeres dűlőútnak a felújítása, aminek átadásán minden helyi fontosember részt akart venni.

A Tokaj-Zemplén Térségfejlesztési Program keretében felújított út átadóján jelen volt:

• Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője;

• Posta György, Tokaj polgármestere;

• Butta László, Tarcal polgármestere;

• Bánné Gaál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke;

• Szabó Tünde és Wáberer György, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnökei;

• valamint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás szerint ez a dűlőút jól szimbolizálja a fejlődést.

A helyi és országos szintű méltóságok beszédeket is tartottak. Az MTI beszámolójából kiderül, hogy Gulyás Gergely szavai szerint

a dűlőút átadása jól szimbolizálja azt a fejlődést, amelyet Tokaj-Hegyalja és Tarcal elért.

Az itt elindult fejlesztések jó bizonyítják, hogy gyorsan fejlődik a tokaji térség, ezzel együtt az ország egésze - fejtette ki véleményét a fideszes miniszter.

Korábban megírtuk, hogy Orbán Ráhel 94 hektárnyi földbirtokot vásárolt meg a tokaji borvidéken 600 millió forintért, ezzel a miniszterelnök lánya válik a térség legnagyobb földbirtokosává.

A miniszterelnök veje pedig a térség egyik legnevesebb borászatát vásárolta meg 100 millió forintért.

(Címlapkép: Butta László, Tarcal polgármestere, Posta György, Tokaj polgármestere, Bánné Gaál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke, Wáberer György, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke, Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szabó Tünde, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke a Tokaj-Zemplén Térségfejlesztési Program keretében felújított, több mint három és fél kilométer hosszú önkormányzati dűlőút átadásán Tarcal határában 2023. augusztus 2-án. MTI/Vajda János)