Terjeszkedés: Prémium tokaji borászatot vásárolt Tiborcz István cége

Terjeszkedés: Prémium tokaji borászatot vásárolt Tiborcz István cége

A miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó BDPST Group megvásárolta a Patricius Borház Zrt. 100 százalékos tulajdonát, ezzel szert téve a borászatot körülölelő termőterületekre is.

A Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group csütörtökön megvásárolta a Patricius Borház Zrt. 100 százalékos tulajdonát, ezzel szert téve a borászatot körülölelő termőterületekre is.

A cég honlapján megjelent közlemény alapján tőkebefektetőként a BDPST Groupnak már erős a jelenléte a világörökségi védettséget élvező térségben, mivel ezen a borvidéken üzemelteti az ötcsillagos Andrássy Kúria & Spat és annak éttermét, a Bobajkát. A Tiborcz többségi tulajdonába tartozó cégnek ez volt az első befektetése a Tokaji borvidéken még 2019-ben.

A Patricius Borház az UNESCO Világörökségi Helyszínei között jegyzett Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék egyik meghatározó borászata, amelyet több mint húsz éve alapítottak. Az utóbbi időben borkülönlegességeivel számos szakmai díjban részesült, 2016-ban elnyerte az Év Pincészete díjat.

A miniszterelnök veje a most aláírt megállapodásról úgy fogalmazott, hogy az jól illeszkedik stratégiai elképzeléseikbe, hiszen a Tokaji a legismertebb magyar márkák egyike, ezáltal országimázsunk fontos része, és fontos, megóvandó világörökségi értékünk.

A Patricius Borház megvétele része annak az építkezésnek, amelynek eredményeképpen a Tokaji borvidéken minden téren a meghatározó szereplők egyike lehetünk a minőségi szolgáltatások és termékék piacán. A közvetlen üzleti célokon túl pedig ahhoz is hozzá kívánunk járulni, hogy a Tokaji márka megerősítse helyét a minőségi borok piacán és a nemzetközi borturizmus térképén egyaránt

– nyilatkozta a felvásárlás kapcsán Tiborcz István.