Hétmillió forint egy Suzuki Swiftért? Hatalmas kormányzati blöff lehet a forintosítás

Holnapig kell megérkeznie az autóhitelesek számára annak az értesítőnek, ami megmutatja hogyan alakulnak át fizetési kötelezettségeik, ha élnek a forintosítás lehetőségével.

Holnapig kell megérkeznie az autóhitelesek számára annak az értesítőnek, ami megmutatja hogyan alakulnak át fizetési kötelezettségeik, ha élnek a forintosítás lehetőségével. Az ügyfeleknek ezután egy hónapjuk van arra, hogy döntsenek.

A MNO-hoz forduló autóhitelesek szinte kivétel nélkül arra panaszkodtak, hogy törlesztőrészletük növekedett, és a visszafizetés futamidejét is akár 3-4 évvel meghosszabbította a bank. Egy autóhiteles egy Suzuki Swiftet vásárolt 2008-ban, majd az eredetileg tízéves futamidőt újabb négy évvel meghosszabbították, a megemelt törlesztőrészletekkel, az önrésszel együtt hétmillió forintot fizet majd egy Suzukiért.

Korábban a nemzetgazdasági miniszter és a Magyar Nemzeti Bank (MNB)  azt hangsúlyozta, hogy az adósok jól fognak járni a forintosítással. Emlékezetes, Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője az állami televízióban beszélt arról, hogy az adósok döntő többsége azt fogja látni, hogy kedvező lehetőség számukra a forintosítás.