735 milliót költött a kormány egy olyan rendszerre, ami nem is működik

Kidobták a kukába, de tényleg.

A Magyar Nemzet írja, hogy a fogyasztók néhány településen már hónapok óta nem kaptak csekket, fenyegető leveleket viszont igen. A nemzeti kukaholding a tavalyi kötelezettségeiket időben kiegyenlítő ügyfeleknek, valamint azoknak a családoknak is küldött ilyet, akik a vállalat rendszerhibája miatt nem kapták meg a csekkeket. A vezetőség állítólag őszig kapott határidőt a számlázási gondok megoldására, amik már több mint egy éve tartanak. Ha nem sikerül orvosolni a problémát, elbocsátások jöhetnek a vezetőségben.

A megbízást a számlázási rendszer kialakítására Garancsi István köre kapta, akit Orbán Viktor egyik barátjának tartanak. Az Antenna Hungária Zrt.-vel közösen Garancsi üzletfelei, Hauser Gábor Miklós, valamint Brasnyó Péter és az általuk jegyzett Euromacc Adatfeldolgozó és Szolgáltató Kft. volt a győztes, 505 millió forint értékben, de ez később 603 millióra növekedett.

Később a Molaris Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft. szintén megbízást kapott, 49 millió forintért, hogy létrehozza a partnerportált és ügyfélkezelő platformot.