Így rajtolt el a sínfutás! A DK és az LMP is kapcsolt a Jobbik után

Mindenki rászállt a hármas metróra.

Novemberben az LMP is aláírásgyűjtésbe kezdett, ezzel együtt a kezdeményezést bejelentő Schmuck Erzsébet elismerte, hogy ha találkozott volna a jobboldali ellenzéki párt standjaival, biztosan aláírta volna annak a petícióját is.

Ne kockáztassa a budapestiek épségét, írja alá a M3-as metró felújítását követelő petíciót

Az ellenzéki néppárt szerint az M3-as metró felújítását legalább 25 év óta halogatják miközben ez nem csak a főváros, hanem egész Magyarország legforgalmasabb tömegközlekedési vonala. Most éppen az Orbán-kormány nem tesz semmit érte pedig volna rá lehetősége, ehelyett emberek százezreinek a biztonságát teszi kockára.

 

Pénteken a Demokratikus Koalíció is megtalálta hármas metrót és rárepült arra. „Mit kell tenni vészhelyzetben?” – a gyurcsányista párt ezzel a címmel tájékoztató kampányt indít hármas metróban, illetve egy akciósorozattal fogja felkészíteni az utasokat minden eshetőségre. Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, hogy nem fogják megvárni, hogy a fideszes komédiából tragédia legyen.

Ez nem pártügy: az LMP-s képviselő is aláírta volna a Jobbik petícióját

A korlátozottan rendelkezésre álló ellenzéki eszközök tényével magyarázta Schmuck Erzsébet azt, hogy pártja a Jobbikot másolva/követve szintén aláírásgyűjtésbe kezd a hármas felújítása érdekében. Azt is elismerte az LMP-s országgyűlési képviselő, hogy ha találkozott volna a jobboldali ellenzéki párt standjaival, biztosan aláírta volna a Jobbik petícióját.

A Főpolgármesteri Hivatal szerint félelmet kelt a lakosságban a DK röplapja, kiemelték továbbá, hogy "közvetlen közveszéllyel járó esemény bekövetkezésével fenyeget". Ez pedig a btk. 338 paragrafusa alapján három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.