Így tör előre a nemzeti csajozógép! Nem csak Matolcsy szeretője, annak húga is az MNB-nél melózhat

Vajda Kitti a jegybank Oktatási Igazgatóságának a szakértője.

A Figyelő csütörtöki számába interjú készült Vajda Zitával, elhangzott a nagy kérdés is „Felvállalják azt, hogy összetartoznak?”, „Nem bujkálunk, felvállaljuk” - így a felelet.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyik szeptemberi tanulmányában feltűnik a Vajda Kitti név. A forint 70 éve: Út a hiper­inflációtól az árak stabilitásáig című kiadvány, tíz napja került fel a jegybank honlapjára. Ennek az egyik szerzője Vajda Kitti, az első fejezetet harmadmagával jegyzi - szúrta ki a Népszabadság.

A jegybank arról tájékoztatta a napilapot, hogy a „Magyar Nemzeti Bank állományában 2013. októbere óta van Vajda Kitti nevű munkavállaló, a jegybank Oktatási Igazgatóságának szakértője.” (Matolcsy 2013. már­cius 4. óta jegybankelnök, Vajda Zita két nappal később lett a jegybank alkalmazottja.) A Népszabadság több jegybanki forrása is tudni véli, hogy az a Vajda Kitti a testvére Vajda Zitának.

A Népszabadság több jegybanki forrása is tudni véli, hogy az a Vajda Kitti a testvére Vajda Zitának, a jegybank a rokoni szálat nem erősítette meg, de nem is cáfolta.